Chile Ancho är den torkade versionen av Chile Poblano. Smaken på poblano och ancho skiljer sig markant åt och så gör ofta användningsområdet också. Chile ancho har en väldigt mörkt...
Chile de Arbol kan översättas till ungefär ”trädchili” och namnet kommer från att de växer på stora trädliknande buskar. Chile de Arbol är en av de viktigaste chilisorterna i Mexiko...
Chipotle är en torkad rökt Jalapeño (uttalas ha-la-penjo) som framförallt används som smaksättare snarare än för hetta. Chilin har en scoville runt 5000-8000. Chipotle är en viktig ingrediens i många...
Guajillo (Uttalas ungefär gwa-hijjo) är den torkade frukten av chilin Mirasol. Guajillo är en stor avlång chili med tunnt fruktkött och kommer från familjen Capsicum Annuum. Kapslarna är stora och...
Jalapeño, uttalas ungefär ”Hallapenjo” är en relativt stor chilifrukt med tjocka väggar av saftigt kött. Jalapeño-frukterna skördas och äts nästan alltid i dess omogna, gröna, form. Scoville: Styrkan är relativt...
Kärt barn har många namn. I Mexiko går denna medelheta till heta chili ofta under namnet Manzano eller Perón. Namnet Manzano kommer från chilins runda och nästan äppelliknande utseende och...
Pasilla (uttalas ungefär pasijja) är den torkade frukten av Chilaca. Chilin tillhör familjen Capsicum Annuum och är mörkt röd, nästan svart i färgen. Den mörka färgen gör också att chilin...
Chile Poblano är en stor mörkgrön chilifrukt med tjockt kött och ett ganska tjockt skinn. Poblanochilin är mild och har flera olika användningsområden, både som smaksättare och grönsak. Styrka: Scovillevärdet...
Chile Serrano är den vanligast använda färska chilifrukten i Mexiko och inte Jalapeño som man lätt kan tro i Sverige. Serrano-frukten är ungefär 4 gånger så stark som Jalapeño och...