Bisteces en Chile Pasilla — Biff i pasillasås

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
800 gram Bistec - tunt skivat nötkött
3 Potatis mellanstora
5 hela torkade chili Pasilla hela pasilla-chilis
2 klyftor Vitlök stora klyftor
7 korn Svartpeppar
1 tsk Torkad oregano
2 Kryddpeppar, hel
1 Kryddnejlika
1/2 tsk Spiskummin, Hel
1/2 tsk Salt
1 dl Kycklingbuljong
1/2 Lök en halv stor lök
400 gram Tomatillo
1 msk Olja Neutral olja för stekning
1 tsk Socker, Brunt Socker efter smak om det behövs

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Bisteces en Chile Pasilla — Biff i pasillasås

Mustig snabb gryta som fungerar perfekt såväl till tacos eller till ris och bönor!

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt
  • 1 timme
  • Serverar 4
  • Lätt

Ingredienser

Anvisning

Dela

Bisteces en Chile Pasilla, Biff i pasillasås på svenska, är en klassiker i mexikansk husmanskost. Alla mödrar och mormödrar har sina egna recept, om än ganska snarlika. Det här receptet kommer från den mexikanska delen av min familj och får munnen att vattnas och anekdoter om svunna tider att bubbla upp till ytan.

Bistec är namnet på tunnt skivad biff här i Mexiko, de används till många olika rätter så som Fajitas, på grillen, eller bara uppstekt för att hamna i en taco. Hela skivor eller strimlor är också vanliga i olika grytor, precis som här.

Chile pasilla är en torkad mexikansk chili utan egentlig hetta, vad den däremot har är en mörk mustig färg och en väldigt specifik och stor smak. Det är värt att leta på svenska onlineshoppar efter Pasilla för det här och andra recept. Läs mer om Pasilla här!

Bisteces en Chile Pasilla är en mustig gryta som kan serveras med bönor och ris samt skäras i bitar för att läggas i en tortilla för fantastiska tacos.

(Visited 143 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Skala och skär upp tre potatisar

Skala tre mellanstora potatisar och skär dem i portionsstora bitar.

2
Färdig

Förbered pasilla-chilin

Öppna dina passila-chilis och ta ur kärnorna och lösa fröväggar.

3
Färdig
10 minuter

Förbered salsan (såsen)

Ta bort eventuellt papper och tvätta dina tomatillo.
Skala en lök och skär i klyftor.
Lägg dessa ingredienser i en kastrull med vatten och koka tills dess att samtliga tomatillos ändrat färg från klart grönt till olivgrönt.
Ta ur ingredienserna och lägg i en blender. Spara vattnet i kastrullen.

4
Färdig
3 minuter

Koka chile pasilla

I samma kastrull med vatten, lägg i dina chile pasilla och tryck ner dem i vattnet med en slev. Låt koka i ca 3 minuter tills dess att vattnet är mörkt te-färgat.
Lägg pasilla i blendern tillsammans med ingredienserna ovan.
Spara vattnet, om grytan behöver mer vatten, använd detta smakrika vatten!

5
Färdig

Gör en slät salsa i blendern

Kör de kokta kycklingbuljong, tomatillosarna, löken och pasilla i mixern tills dess att du får en jämn och fin sås

6
Färdig

Förbered kryddblandningen

Mortla eller kör samtliga kryddor, vitlök och salt till en fin puré med en handmixer. Tillsätt lite vatten och en liten bit lök och du har svårt att få en jämn konsistens.

7
Färdig

Värm en gryta och stek potatisen gyllene

Värm upp en gryta och stek potatisen tills den fått en gyllene färg.
Ta ur potatisen ur grytan och lämna på värmen för att bryna köttet.

8
Färdig

Salta biffen på båda sidor.
I samma gryta du stekte potatisen, bryn dina köttbitar en och en tills de fått färg.
När alla köttbitar har färg, lägg i allt kött i grytan igen.

9
Färdig
13 minuter

Tillsätt salsa och kryddblandning och låt koka

Häll på salsa och kryddblandningen på köttet, rör om och låt koka ca 13 minuter.

10
Färdig
15 minuter

Tillsätt potatis och sjud tills klart

Tillsätt potatisen i grytan, rör om och lägg på locket.
Rör om då och då och tillsätt vätska från de kokta chilifrukterna om så behövs.
Bild 1. Tillsätt potatis.
Bild 2. Sjud under lock.
Bild 3. Färdig gryta. Tillsätt mer avkok från chilin om du vill ha en mer rinnig sås.

Smaka av grytan med salt och eventuellt lite socker för att balansera syran.

11
Färdig

Servera

Servera köttet med sin sås till bönor, eventuellt ris och tortillas. Dekorera gärna med lite hackad lök för en fräsch smam.

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Klar Guacamole med tomat
tidigare
Guacamole
Salsa Roja de Arbol
nästa
Het tomatsalsa med chile de arbol
Klar Guacamole med tomat
tidigare
Guacamole
Salsa Roja de Arbol
nästa
Het tomatsalsa med chile de arbol

Lägg till din kommentar