Guacamole

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
2 Avokado
1/2 liten lök Lök
1 litet knippe Färsk koriander Färsk koriander efter smak, men ett litet knippe om 7-8 stjälkar med blad är vanligt
Efter smak Salt
1/4 tsk Svartpeppar, mald
1/2 Serrano Grön serrano elle annan grön chili efter smak
1/2 tsk Vitlökssalt 1/2 tsk vitlökssalt eller efter smak. Du kan även använda en halv riveven vitlöksklyfta och lite salt men den rostade torkade smaken av vitlökssalt är inte lika skarp.
1/4 Lime Juicen av en kvarts till en halv lime beroende på smak
1 Tomat Om så önskas kan en tomat skuren i kuber tillsättas i Guacamolen

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Guacamole

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt
  • Vegansk

Guacamole kan serveras och tillagas på många olika sätt. Här ger vi dig de två vanligaste varianterna vilka fungerar såväl som förrätt som i en taco eller tillbehör.

  • 15 min
  • Serverar 4
  • Lätt

Ingredienser

Anvisning

Dela

Guacamole är kanske en av de mest välkända mexikanska maträtterna. Guacamole är lika enkel som den är god och med bra avokados har du en av de godast möjliga förrätterna klar på 10-15 minuter.

Användingsområde: Guacamole är kanske främst en form av förrätt och äts gärna som snacks tillsammans med majschips och en flaska kall mexikansk öl. Guacamole fungerar också bra som salsa i många tacos och är ett måste till exempelvis cecina. En köttbit eller fiskrätt kan lätt lyftas till nya häjder med en bra guacamole vid dess sida.

Välja rätt avokado: Att välja rätt avokado är inte det lättaste för den ovane, det handlar mycket om fingerkänsla då man måste klämma lite lätt på frukten utan att skada den. En bra avokado till just Guacamole är de mjukast möjliga.

Varianter: Det finns många olika varianter på Guacamole, här kommer vi ge dig de vanligaste varianterna. Det finns en annan mer rinnande salsa som ibland kallas Guacamole Taquera (Tacorestaurangens guacamole) som tas upp i separat recept.

(Visited 427 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered alla ingredienser du önskar i salsan

De två olika versionerna är nästan identiska och den enda skillnaden är om man väljer att tillsätta tomat eller inte.

2
Färdig

Gröp ur avokadons fruktkött

Öppna avokadon genom att skära den längsled på mitten från ytterkanten till kärnan. Vrid de två delarna av avokadon och separera dessa. Ta ur kärnan och gröp ur fruktköttet och lägg i en skål.

3
Färdig

Förbered ingredienserna

Finhacka löken, koriander, chili och pressa juicen ur en halv lime. Om så önskas kan en tomat skäras i kuber.

4
Färdig

Mosa avokadon med vitlökssalt

Mosa avokadon och vitlökssalt med en gaffel tills du fått önskad konsistens. Du kan göra den finmosad eller låta den vara "chunky".

5
Färdig

Tillsätt lök, chili, koriander och peppar

Tillsätt den finhackade löken, finhackad färsk koriander, finhackad chili och peppar och rör samman. Smaka av med limejuice och eventuellt mer vitlöksssalt.

6
Färdig

Servera Grön Guacamole (eller forstätt till steg 7)

Servera din gröna guacamole till tacos, vid sidan av änskat protein eller som snacks med till exempel bröd eller majschips.

7
Färdig

Tillsätt tomaten och blanda ihop till en Guacamole Mexicana

Tillsätt tomaten och rör försiktigt ihop din Guacamole con Jitomate.

8
Färdig

Servera

Servera din Guacamole som snacks med tortillachips eller i en taco alternativt vid sidan av en grillad köttbit, fisk etc

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Pico de Gallo
tidigare
Pico de Gallo — Salsa Mexicana
Bisteces en Chile Pasilla
nästa
Bisteces en Chile Pasilla — Biff i pasillasås
Pico de Gallo
tidigare
Pico de Gallo — Salsa Mexicana
Bisteces en Chile Pasilla
nästa
Bisteces en Chile Pasilla — Biff i pasillasås

Lägg till din kommentar