Ingredienser
- 2 Avokado
- 1/2 liten lök Lök
- 1 litet knippe Färsk korianderFärsk koriander efter smak, men ett litet knippe om 7-8 stjälkar med blad är vanligt
- Efter smak Salt
- 1/4 tsk Svartpeppar, mald
- 1/2 SerranoGrön serrano elle annan grön chili efter smak
- 1/2 tsk Vitlökssalt1/2 tsk vitlökssalt eller efter smak. Du kan även använda en halv riveven vitlöksklyfta och lite salt men den rostade torkade smaken av vitlökssalt är inte lika skarp.
- 1/4 LimeJuicen av en kvarts till en halv lime beroende på smak
- 1 TomatOm så önskas kan en tomat skuren i kuber tillsättas i Guacamolen
Anvisning
Guacamole är kanske en av de mest välkända mexikanska maträtterna. Guacamole är lika enkel som den är god och med bra avokados har du en av de godast möjliga förrätterna klar på 10-15 minuter.
Användingsområde: Guacamole är kanske främst en form av förrätt och äts gärna som snacks tillsammans med majschips och en flaska kall mexikansk öl. Guacamole fungerar också bra som salsa i många tacos och är ett måste till exempelvis cecina. En köttbit eller fiskrätt kan lätt lyftas till nya häjder med en bra guacamole vid dess sida.
Välja rätt avokado: Att välja rätt avokado är inte det lättaste för den ovane, det handlar mycket om fingerkänsla då man måste klämma lite lätt på frukten utan att skada den. En bra avokado till just Guacamole är de mjukast möjliga.
Varianter: Det finns många olika varianter på Guacamole, här kommer vi ge dig de vanligaste varianterna. Det finns en annan mer rinnande salsa som ibland kallas Guacamole Taquera (Tacorestaurangens guacamole) som tas upp i separat recept.
Steg
1 Färdig | Förbered alla ingredienser du önskar i salsan |
2 Färdig | Gröp ur avokadons fruktkött |
3 Färdig | Förbered ingredienserna |
4 Färdig | Mosa avokadon med vitlökssalt |
5 Färdig | Tillsätt lök, chili, koriander och peppar |
6 Färdig | Servera Grön Guacamole (eller forstätt till steg 7) |
7 Färdig | Tillsätt tomaten och blanda ihop till en Guacamole Mexicana |
8 Färdig | Servera |