• Hem
  • Salsa
  • Het tomatsalsa med chile de arbol
Het tomatsalsa med chile de arbol

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
2 Tomat
15-20 Chile de Arbol 15 stora eller 20 mindre chile de arbol
2 klyftor Vitlök
1/4 stor lök Lök
Efter smak Salt
För önskad konsistens Vatten
2 msk Olja

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Het tomatsalsa med chile de arbol

Salsa Roja Picante

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt
  • Spicy
  • Vegansk
  • 20 min
  • Serverar 4
  • Medel

Ingredienser

Anvisning

Dela

Tomatsalsa med chile arbol är en väldigt populär salsa på olika Taquerior i Mexiko. Salsan kan göras på lite olika sätt, i det här receptet använder vi rostade ingredienser, men man kan lika gärna använda kokta. Salsan kallas ofta bara ”red salsa”, Salsa Roja, till skillnad mot salsa gjord med färsk chili och tomatillo, som då kallas ”grön salsa” eller Salsa Verde.

Chile de Arbol är en relativt stark chili vilken du kan läsa mer om här!

Den här salsan brukar vara riktigt spicy så om du är känslig mot hetta, ta bara några droppar. Du kan också göra salsan mildare genom att använda en mindre mängd chili.

(Visited 395 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered alla ingredienser

Tvätta tomater, skala vitlök och lök. Skär en fjärdedels stor lök eller halv mindre lök.

2
Färdig
14 minuter

Rosta ingredienser

Rosta tomaten, löken och vitlöken i en torr panna tills de börjar svartna. Lägg ingredienserna i en blender innan de bränns. Tomatens skinn kommer brännas och delvis fastna i pannan. Du kan lägga en bit aluminiumfolie i stekpannan för att det rostade tomatskalet inte ska fastna i pannan.

3
Färdig
1 minut

Stek den torkade chilin i olja

I samma panna, häll i någon matsked olja så det täcker botten. Lägg i chilifrukterna i den heta oljan under konstant omrörning. Låt chilifrukterna få lite färg, utan att brännas. Det kan ta allt mellan 30 sekunder och någon minut. Lägg chilifrukterna i blendern med övriga ingredienser.

4
Färdig

Kör alla ingredienser i en blender

Kör alla ingredienser i en blender tills dess att du fått en relativt jämn salsa. Häll upp i en skål och servera till tacos, på nachos eller som en het dipp till exempelvis majschips!

5
Färdig

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Bisteces en Chile Pasilla
tidigare
Bisteces en Chile Pasilla — Biff i pasillasås
Enkel tomatsalsa med chile Serrano
nästa
Enkel tomatsalsa med grön chili
Bisteces en Chile Pasilla
tidigare
Bisteces en Chile Pasilla — Biff i pasillasås
Enkel tomatsalsa med chile Serrano
nästa
Enkel tomatsalsa med grön chili

Lägg till din kommentar