Ingredienser
- 2 Tomat
- 15-20 Chile de Arbol15 stora eller 20 mindre chile de arbol
- 2 klyftor Vitlök
- 1/4 stor lök Lök
- Efter smak Salt
- För önskad konsistens Vatten
- 2 msk Olja
Anvisning
Tomatsalsa med chile arbol är en väldigt populär salsa på olika Taquerior i Mexiko. Salsan kan göras på lite olika sätt, i det här receptet använder vi rostade ingredienser, men man kan lika gärna använda kokta. Salsan kallas ofta bara ”red salsa”, Salsa Roja, till skillnad mot salsa gjord med färsk chili och tomatillo, som då kallas ”grön salsa” eller Salsa Verde.
Chile de Arbol är en relativt stark chili vilken du kan läsa mer om här!
Den här salsan brukar vara riktigt spicy så om du är känslig mot hetta, ta bara några droppar. Du kan också göra salsan mildare genom att använda en mindre mängd chili.
Steg
1 Färdig | Förbered alla ingredienser |
2 Färdig 14 minuter | Rosta ingredienser |
3 Färdig 1 minut | Stek den torkade chilin i olja |
4 Färdig | Kör alla ingredienser i en blender |
5 Färdig |