Ingredienser
- 7 mellanstora Tomatillo
- 1 Jalapeño
- 1/2 stor Lök
- 3 mellanstora klyftor Vitlök
- Enligt smak Färsk koriander
- 1/2 tsk Torkad oregano
- 1 tsk eller 1/2 kub Kycklingbuljong
- 100 ml buljong efter smak, vatten eller öl Valfri vätska
Anvisning
Det finns många sätt att göra en Salsa Verde och här kommer en smakrik variant med rostade tomatillos och Jalapeño. Passar perfekt till tacos eller varför inte något som Enchiladas eller Chilaquiles? Om du ska göra de sista två tillsätter du bara lite mer vätska!
Spicy eller mild: Med den mängd chili vi har i det här receptet får du en relativt mild salsa. Önskar man en starkare salsa kan man också rosta en chili till eller till exempel en habanero och ha med i salsan.
Nya smakhöjder: Vätskan i receptet är valfri och några populära och spännande alternativ är öl (gärna en ljus öl) eller valfri buljong så som köttbuljong, fläskbuljong eller varför inte en med fisk eller skaldjur om salsan ska serveras till tacos på det temat?
Steg
1 Färdig | Förbered ingredienserna till salsan |
2 Färdig | Rosta ingrediensernaHetta upp en stekpanna till mycket hög temperatur. |
3 Färdig | Kör ingredienserna i en blender |
4 Färdig | Servera eller använd i andra recept |