• Hem
  • Salsa
  • Rostad Salsa Verde med Jalapeño
Rostad Salsa Verde med Jalapeño

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
7 mellanstora Tomatillo
1 Jalapeño
1/2 stor Lök
3 mellanstora klyftor Vitlök
Enligt smak Färsk koriander
1/2 tsk Torkad oregano
1 tsk eller 1/2 kub Kycklingbuljong
100 ml buljong efter smak, vatten eller öl Valfri vätska

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Rostad Salsa Verde med Jalapeño

En smakrik grön salsa perfekt till dipp, tacos eller andra måltider!

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt

En Salsa Verde med rostade ingredienser ger en härligt rökig smak till din salsa.

  • 30 minuter
  • Serverar 10
  • Lätt

Ingredienser

Anvisning

Dela

Det finns många sätt att göra en Salsa Verde och här kommer en smakrik variant med rostade tomatillos och Jalapeño. Passar perfekt till tacos eller varför inte något som Enchiladas eller Chilaquiles? Om du ska göra de sista två tillsätter du bara lite mer vätska!

Spicy eller mild: Med den mängd chili vi har i det här receptet får du en relativt mild salsa. Önskar man en starkare salsa kan man också rosta en chili till eller till exempel en habanero och ha med i salsan.

Nya smakhöjder: Vätskan i receptet är valfri och några populära och spännande alternativ är öl (gärna en ljus öl) eller valfri buljong så som köttbuljong, fläskbuljong eller varför inte en med fisk eller skaldjur om salsan ska serveras till tacos på det temat?

(Visited 137 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered ingredienserna till salsan

Ta bort eventuellt pappersliknande ytterskal och tvätta samtliga tomatillos.
Skala vitlöksklyftorna.
Skär upp löken i klyftor
Tvätta koriander och jalapeñon.
Mät upp kycklingbuljongpulver/kub samt mexikansk oregano.
Mät upp valfri vätska så som valfri buljong eller varför inte öl?

2
Färdig

Rosta ingredienserna

Hetta upp en stekpanna till mycket hög temperatur.
Lägg i tomatillos, lök, vitlök och jalapeño.
Låt vitlöken mjukna något och få några svarta prickar utan att brännas helt. Ta åt sidan. Den brukar bli klar några minuter innan löken.
Låt löken mjukna något och få några svarta områden (se bild) utan att brännas helt. Ta åt sidan.
När alla tomatillos börjat mjukna och färgen till större del ändrats från klart grön till olivgrönt (med delvis bränt skinn), ta dem åt sidan.
Låt skinnet på jalapeñon skrynkla sig helt och delvis bli svart. Chilin ska kännas lite mjuk och dofta ljuvligt. Ta den åt sidan.

3
Färdig

Kör ingredienserna i en blender

Lägg i löken, vitlöken, koriandern, tomatillos, jalapeño, buljong, vätska och oregano i en blender och kör på hög hastighet till en jämn salsa.

4
Färdig

Servera eller använd i andra recept

Nu är salsan redo att serveras som tillexempel dipp till majschips, ringlad över tacos eller i andra recept. Just den här salsan använder vi också i vår gryta med revben och bitar av fläsk.

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Förvällda bönor
tidigare
Basrecept: Mexikanska bönor
Revben i rostad salsa verde
nästa
Revben i Salsa Verde — Costillas de Puerco en Salsa Verde
Förvällda bönor
tidigare
Basrecept: Mexikanska bönor
Revben i rostad salsa verde
nästa
Revben i Salsa Verde — Costillas de Puerco en Salsa Verde

Lägg till din kommentar