• Hem
  • Basrecept
  • Basrecept: Strimlad kokt kyckling (Shredded chicken, Pulled Chicken eller Pollo Deshebrado)
0 0
Basrecept: Strimlad kokt kyckling (Shredded chicken, Pulled Chicken eller Pollo Deshebrado)

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
2 bröst Kycklingbröst med ben och skinn
1/2 Lök
2 klyftor Vitlök
1/2 själk Selleri
2 Lagerblad
1 tsk Salt
6 hela korn Svartpeppar

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Basrecept: Strimlad kokt kyckling (Shredded chicken, Pulled Chicken eller Pollo Deshebrado)

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt
  • 30
  • Serverar 4
  • Lätt

Ingredienser

Anvisning

Dela

Kokt strimmlad kyckling är en viktig del i många mexikanska maträtter. Tacos Dorados, Enchiladas, Chilaquiles och många andra rätter är ofta fyllda med kokt strimlad kyckling.

Kokt kycklingbröst på ben: Det är sällan jag föredrar kycklingbröst över till exempel lårköttet på en kyckling. Filén blir ofta lätt smaklös och torr men rätt tillagad passar den perfekt som fyllning i många mexikanska rätter där vi vill ha mört kött med en smak som inte tar över. Att koka kycklingbröstet på bröstbenen med skinn hjälper dig få ett smakrikare och saftigare slutresultat.

Namnförvirring: På spanska kallas kokt strimlad kyckling Pollo Deshebrado och på engelska kallas det samma ofta för ”Pulled chicken” eller ”Shredded Chicken”. På svenska får vi hålla till godo med strimlad kyckling vilket kanske inte är lika beskrivande somd e engelska eller spanska orden.

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered samtliga ingredienser

Plocka fram och förbered alla ingredienser. Skala och dela upp löken samt skala vitlöken.

2
Färdig

Koka upp en kastrull vatten

Koka upp en kastrull med vatten och tillsätt salt, peppar, lagerblad, vitlök, lök och selleri.

3
Färdig
15

Lägg i och koka kycklingen

Lägg i kycklingen i det kokande vattnet och sänk temperaturen till medium. Låt sjuda under lock i 15 minuter.
Stäng av värmen efter 15 minuter och låt kycklingen bli klar på eftervärmen. Detta kan ta 5-15 minuter beroende på storleken av kycklingen. Kontrollera då och då genom att skära ett litet snitt och se att kycklingen är vit hela vägen till benen.

4
Färdig

Låt kycklingen svalna och strimla den

När kycklingen är klar rakt igenom låt den vila på en skärbräda under några minuter tills den nått en temperatur du kan hantera.
Separera kycklingköttet från benen och skinnet och strimla köttet till små bitar (se bild).
Spara benen och skinnet och låt de koka i buljongen under ytterligare 30 minuter för en mer smakrik buljong om så önskas.

Din kyckling är nu redo att användas i andra recept!

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Lägg de friterade chilifrukterna i tomatsåsn och värm dem försiktigt
tidigare
Fyllda chili i tomatsås (Chili Rellenos en Salsa Jitomate)
Strimlat (pulled eller shredded) nötkött
nästa
Basrecept: Strimlat kokt nötkött (Carne Deshebrada)
Lägg de friterade chilifrukterna i tomatsåsn och värm dem försiktigt
tidigare
Fyllda chili i tomatsås (Chili Rellenos en Salsa Jitomate)
Strimlat (pulled eller shredded) nötkött
nästa
Basrecept: Strimlat kokt nötkött (Carne Deshebrada)

Lägg till din kommentar