0 0
Tacos Dorados (Taquito) med kyckling

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
Kokt kyckling
2 Kycklingbröst med ben och skinn
1/4 Lök stor
2 klyftor Vitlök
2 tsk Salt
10 korn Svartpeppar
Övriga ingredienser
13 Majstortillas Äkta majstortillas utan vete
15 cl Olja att fritera i
Tillbehör
enligt smak Salsa Valfri
enligt smak Isbergssallad
enligt smak Panela eller annan smulad ost
enligt smak Lök
enligt smak Grädde

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Tacos Dorados (Taquito) med kyckling

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt

Tacos Dorados, gyllene krispiga rullar fyllda med saftig kyckling, toppade av krispig sallad och lök, het salsa, len grädde och svalkande ost.

  • 1 timme
  • Serverar 2
  • Medel

Ingredienser

  • Kokt kyckling

  • Övriga ingredienser

  • Tillbehör

Anvisning

Dela

Tacos dorados betyder gyllene tacos och har fått sitt namn från dess gyllene färg de får när de friteras. Rätten kallas ibland också Taquitos (liten taco) eller Flautas, men i det senare fallet är den ofta längre, som en flöjt. Tacos Dorados är majstortillas som rullas i små rullar med fyllning, rullen friteras sedan tills den är gyllene och krispig och toppas inte sällan med sallad, lök, grädde, salsa och lite smulad ost!

Tacos Dorados kan ätas som huvudrätt eller som förrätt, men oavsett när de äts är de krispiga och delikata. Tacos Dorados är helt klart ett exempel på där helheten är så mycket mer än delarna.

Snabbtipset: Har du överbliven grillad kyckling från ett tidigare tillfälle går det utmärkt att ersätta den kokta kycklingen nedan. Då är du klar på 15-20 minuter.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig
25 minuter

Förbered kycklingen

Koka upp en kastrull med vatten.
Lägg i svartpepparkornen, saltet och lagerbladet i det kokande vattnet.
Krossa vitlöksklyftorna något och lägg i vattnet.

2
Färdig

Koka kycklingen

Lägg i kycklingen i det kokande vattnet tillammans med kryddorn, löken och vitlöken. Sjud på låg temperatur tills dess att kycklingen inte längre är rosa vid bröstbenet. Kan du inte få tag på kyckling med ben går det bra med vanlig bröstfilé.

Ta upp kycklingen från kastrullen och låt svalna något på ett fat. Spara spaden, den kan du koncentrera och använda till soppa.

3
Färdig

Plocka köttet från kycklingen

När kycklingen svalnat någt är det dags att plocka köttet från kycklingen och riva det i bitar, tänk dig ungefär "pulled chicken". Du kan använda två gafflar för att riva köttet om den fortfartande är för varm.

Obs! Se till att inga bitar av ben följer med kycklingköttet!

4
Färdig

Förbered tortillas

Innan du kan rulla och fritera dina Tacos Dorados måste du värma upp dina majstortillas något. Om du inte gör det är det mycket lättare för tortillan att brytas sönder när du ska rulla den eller vid friteringen.

Värm dem några sekunder på vardera sida i en het stekpanna tills du känner att de är mjuka och följsamma.

Obs! Det är mycket viktigt att du använder riktiga majstortillas på 100% majs. ICA och liknande kedjor säljer falska majstortillas som innehåller en stor del vetemjöl. Läs mer om var du kan köpa äkta majstortillas i "Mexikanska skafferiet" i menyn.

5
Färdig

Rulla dina Tacos Dorados

Lägg lite av det strimlade kycklingköttet på en majstortilla och rulla ihop den tätt.
Lägg dem på ett fat med skarven nedåt tills alla är klara.

6
Färdig

Fritera Tacos Dorados

Hettta upp oljan i en stekpanna tills den når ungefär 175 grader. Saknar du termometer kan du lägga i en liten bit lök för att se om oljan är het.

Lägg i dina rullar en och en med skarven nedåt. Viktigt lägg i dem ifrån dig så att eventuellt oljsestänk sker från dig.

Vänd på rullarna när de fått en vacker gyllene färg och fortsätt vända på dem tills färgen är jämn.

Ta ur de färdiga Tacos Dorados ur oljan och låt oljan i tacon droppa ner i pannan igen. Låt din Tacos Dorados torka något på ett papper.

7
Färdig

Servera

Servera dina Tacos Dorados på ett fat med valfri topping. Vanliga tillbehör är som följer:
Salsa (röd, grön eller en kombination. Välj din favorit!)
Finstrimlad isbergssallad.
Grädde att ringla över tacon.
Skivad rå lök, för lite friskt bett.
Smulad färskost av typen Panela. Panela är en mexikansk färskost som påminner lite om indisk Paneer. Hittar du inte Panela kan du smula över valfri ost, varför inte lite feta eller till och med keso?

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Enkel Salsa Verde
tidigare
Enkel Salsa Verde
Förvällda bönor
nästa
Basrecept: Mexikanska bönor
Enkel Salsa Verde
tidigare
Enkel Salsa Verde
Förvällda bönor
nästa
Basrecept: Mexikanska bönor

Lägg till din kommentar