• Hem
  • Antojitos
  • Grillade baconlindade ostfyllda jalapeño poppers!
Grillade baconlindade ostfyllda jalapeño poppers!

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
4 Jalapeño
8 skivor Bacon
Efter smak Färskost av typen Philadelphia
Efter smak Riven ost

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Grillade baconlindade ostfyllda jalapeño poppers!

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Spicy
  • 30 min
  • Serverar 2
  • Medel

Ingredienser

Anvisning

Dela

Följande ord är några av de smaskigaste och godaste i min vokabulär: Grillat, ost, bacon, jalapeño (uttals ungefär hallapenjo). Här samlas alla dessa underbara ord i ett endaste recept. Kan det bli så mycket bättre än ett par nygrillade baconlindade ostfyllda jalapeño poppers tror du?

Dessa Jalapeño poppers fungerar utmärkt som snacks eller tillbehör till din grillfest eller ditt mingel. Du kan till och med grilla dessa i förväg och bara värma på när du är sugen.

Jalapeñon

I det här receptet behöver du ett par stora, gröna, jalapeños. Den större delen av tiden, då speciellt om du köper dem i en affär i Sverige, är dessa frukter väldigt milda, men det kan hända, speciellt om du odlat själv, att de kan ha lite mer hetta.

Osten

Vi använder två olika typer av ost i dessa poppers. Cream Chease av typen Philadelphia samt en annan god och smakrik riven hårdost (eller en blandning av ostar som i vårt fall) gör att vi får en väldigt krämig och fräsch smakupplevelse.

Bacon

Vanlig rökt och relativt tunnt skivad bacon fungerar perfekt. Tänk på att det kan gå åt 1,5 till två skivor bacon (eller mer) för att verkligen linda in chilifrukterna.

Grillen

Bäst är om du inledningsvis kan lägga dina poppers över lite indirekt värme tills frukterna är genomlagade för att sedan lägga dem snabbt över direkt glöd för lite fin färg och krisp! Om du vill kan du gärna ha i lite rökved för en extra kick!

Servera

Du kan äta dessa poppers som de är eller doppa i någon svalkande sås. De fungerar även perfekt att lägga i en tortilla, drissla över med lite salsa och äta som tacos!

 

 

(Visited 186 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Skär upp och rensa dina jalapeños

Skär upp en trekant i ena sidan av din chili. Försiktigt så du inte skär igenom chilin och i din hand!
Rensa ur kärnhuset och kärnorna.
Trimma locket som blir över så att det passar bra efter att du fyllt dina chilis.

2
Färdig

Fyll med ost

Ta en liten sked och fyll dina jalapeños med cream cheese till ungefär en tredjedel.
Fyll sedan resten av chilin med riven ost. Se till att pressa in den lite så att den blir verkligt full.
Lägg på "locket" av chilin som du sparade i steget innan!

3
Färdig

Linda i bacon!

Pressa ihop locket på chilin lite extra samtidigt som du lindar bacon runt din jalapeño. Det är viktigt att baconskivorna håller ihop locket riktigt så att osten inte läcker ut.

4
Färdig

Grilla dina jalapeño poppers!

Lägg dina baconlindade jalapeño poppers på indirekt värme (inte över direkt glöd) och lägg på locket. Kontrollera efter 5-10 minuter att chilifrukterna är mjuka med en tandpetare eller potatissticka.
Lägg de sedan över direkt glöd, vänd då och då, tills de fått fin färg!

5
Färdig

Servera!

Servera som dom är eller doppa i en sval sås. Fungerar även bra som tacofyllning!

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Carne Asada: Tacos de arrachera
tidigare
Tacos de Arrachera: Carne Asada på skirt steak eller flankstek
Klassiska Esquites och Esquites med Chorizo
nästa
Esquites: Mexikansk streetfood med majs!
Carne Asada: Tacos de arrachera
tidigare
Tacos de Arrachera: Carne Asada på skirt steak eller flankstek
Klassiska Esquites och Esquites med Chorizo
nästa
Esquites: Mexikansk streetfood med majs!

Lägg till din kommentar