Ingredienser
- 4 Jalapeño
- 8 skivor Bacon
- Efter smak Färskost av typen Philadelphia
- Efter smak Riven ost
Anvisning
Följande ord är några av de smaskigaste och godaste i min vokabulär: Grillat, ost, bacon, jalapeño (uttals ungefär hallapenjo). Här samlas alla dessa underbara ord i ett endaste recept. Kan det bli så mycket bättre än ett par nygrillade baconlindade ostfyllda jalapeño poppers tror du?
Dessa Jalapeño poppers fungerar utmärkt som snacks eller tillbehör till din grillfest eller ditt mingel. Du kan till och med grilla dessa i förväg och bara värma på när du är sugen.
Jalapeñon
I det här receptet behöver du ett par stora, gröna, jalapeños. Den större delen av tiden, då speciellt om du köper dem i en affär i Sverige, är dessa frukter väldigt milda, men det kan hända, speciellt om du odlat själv, att de kan ha lite mer hetta.
Osten
Vi använder två olika typer av ost i dessa poppers. Cream Chease av typen Philadelphia samt en annan god och smakrik riven hårdost (eller en blandning av ostar som i vårt fall) gör att vi får en väldigt krämig och fräsch smakupplevelse.
Bacon
Vanlig rökt och relativt tunnt skivad bacon fungerar perfekt. Tänk på att det kan gå åt 1,5 till två skivor bacon (eller mer) för att verkligen linda in chilifrukterna.
Grillen
Bäst är om du inledningsvis kan lägga dina poppers över lite indirekt värme tills frukterna är genomlagade för att sedan lägga dem snabbt över direkt glöd för lite fin färg och krisp! Om du vill kan du gärna ha i lite rökved för en extra kick!
Servera
Du kan äta dessa poppers som de är eller doppa i någon svalkande sås. De fungerar även perfekt att lägga i en tortilla, drissla över med lite salsa och äta som tacos!
Steg
1 Färdig | Skär upp och rensa dina jalapeños |
2 Färdig | Fyll med ost |
3 Färdig | Linda i bacon! |
4 Färdig | Grilla dina jalapeño poppers! |
5 Färdig | Servera! |