• Hem
  • Basrecept
  • Basrecept: Strimlat kokt nötkött (Carne Deshebrada)
0 0
Basrecept: Strimlat kokt nötkött (Carne Deshebrada)

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
1 kg Nötkött för långkok kuber om ca 10x10 cm
1/2 stor Lök
3 klyftor Vitlök
2 Lagerblad
1,5 tsk Salt
10-15 korn Svartpeppar
Vatten att koka i

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Basrecept: Strimlat kokt nötkött (Carne Deshebrada)

Egenskaper:
  • Laktosfritt

Kokt stimlat kött är i sig trist och smaklöst, men tillsammans med andra ingredienser tas det lätt till oanade höjder!

  • 1 timme
  • Serverar 8
  • Lätt

Ingredienser

Anvisning

Dela

Det här basreceptet är för strimlat kokt nötkött (typ shredded beef eller pulled beef) och är tänkt att användas i andra anrättningar. Den här strimlade biffen passar utmärkt i bland annat Flautas, sallad eller i Tinga de Res.

Använd tryckkokare eller Instant Pot! Genoma att använda en tryckkokare så som Instant Pot kan du minska tillagningstiden drastiskt. Vad i andra fall kan ta tre timmar blir klart på under en timme. Saknar du tryckkorare går det så klart att följa samma recept men låta köttet koka på lägre temperatur under lock under en lång tid tills dess att köttet lätt faller i bitar.

Val av kött: Asnvänd ett kött som innehåller mycket fett och bindväv och som passar väl till långkok. Högrev eller fransyska passar bra men välj ett kött du känner dig hemma med och gillar. Köp gärna större styckesdetaljer och skär upp i stora kuber själv. Storleken på kuberna bestämmer hur långa köttstrimlor du får till slutresultat men runt 10X10 cm brukar vara passande till de flesta mexikanska rätter.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered ingredienserna

Skör upp köttet i stora kuber, putsa eventuellt bort stora fettdepåer (vi låter dessa vara kvar då de ger god smak och gör köttet saftigt).
Skär upp lök och skala vitlöken.
Mät upp kryddor och salt.

2
Färdig

Koka köttet

Lägg i samtliga ingredienser i en kastrull med vatten och låt koka upp. Sjud under lock tills köttet är mört och lätt faller i bitar när du trycker på det med en gaffel. Detta kan ta ca 3 timmar.
Om du använder en Instant Pot, ställ in den på högt tryck, medeltemperatur och 40 minuter. Släpp ut trycket 10 minuter minuter efter att koktiden är över.

3
Färdig

Strimla köttet

När köttet är klart är det dags att strimla det (tänk dig pulled chicken, pork eller beef) till små långa bitar. Använd gärna två gafflar för att dra sisär fibrerna i köttet.

Nu är köttet klart att användas i dina favoritrecept!

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Strimla kycklingköttet med två gafflar
tidigare
Basrecept: Strimlad kokt kyckling (Shredded chicken, Pulled Chicken eller Pollo Deshebrado)
nästa
Tinga de Res (pulled beef i tomat- och löksås)
Strimla kycklingköttet med två gafflar
tidigare
Basrecept: Strimlad kokt kyckling (Shredded chicken, Pulled Chicken eller Pollo Deshebrado)
nästa
Tinga de Res (pulled beef i tomat- och löksås)

Lägg till din kommentar