Ingredienser
- 1 kg Nötkött för långkokkuber om ca 10x10 cm
- 1/2 stor Lök
- 3 klyftor Vitlök
- 2 Lagerblad
- 1,5 tsk Salt
- 10-15 korn Svartpeppar
- Vattenatt koka i
Anvisning
Det här basreceptet är för strimlat kokt nötkött (typ shredded beef eller pulled beef) och är tänkt att användas i andra anrättningar. Den här strimlade biffen passar utmärkt i bland annat Flautas, sallad eller i Tinga de Res.
Använd tryckkokare eller Instant Pot! Genoma att använda en tryckkokare så som Instant Pot kan du minska tillagningstiden drastiskt. Vad i andra fall kan ta tre timmar blir klart på under en timme. Saknar du tryckkorare går det så klart att följa samma recept men låta köttet koka på lägre temperatur under lock under en lång tid tills dess att köttet lätt faller i bitar.
Val av kött: Asnvänd ett kött som innehåller mycket fett och bindväv och som passar väl till långkok. Högrev eller fransyska passar bra men välj ett kött du känner dig hemma med och gillar. Köp gärna större styckesdetaljer och skär upp i stora kuber själv. Storleken på kuberna bestämmer hur långa köttstrimlor du får till slutresultat men runt 10X10 cm brukar vara passande till de flesta mexikanska rätter.
Steg
1 Färdig | Förbered ingredienserna |
2 Färdig | Koka köttetLägg i samtliga ingredienser i en kastrull med vatten och låt koka upp. Sjud under lock tills köttet är mört och lätt faller i bitar när du trycker på det med en gaffel. Detta kan ta ca 3 timmar. |
3 Färdig | Strimla köttet |