• Hem
  • Grytor
  • Tinga de Res (pulled beef i tomat- och löksås)
0 0
Tinga de Res (pulled beef i tomat- och löksås)

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
500 gram Strimlat kokt kött se separat recept
2 dl Buljong från det kokta köttet eller buljongkub
1 stor eller 2 små Lök
500 gram Tomat
3 klyftor Vitlök
1 Lagerblad
Enligt smak Salt
1/2 tsk Svartpeppar, mald
35 gram eller efter smak Chipotle i adobo

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Tinga de Res (pulled beef i tomat- och löksås)

Mustig biff med härlig röksmak på krispigt tunnt bröd med fräsch grädde

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt

Härligt mustig gryta med strimlad biff med lök, tomat och chipotle

  • 30 minuter plus tiden att förbereda köttet
  • Serverar 4
  • Lätt

Ingredienser

Anvisning

Dela

Den här rätten med strimlat kokt nötkött i en mustig sås av tomat, lök och rökig chipotle sägs komma från delsten Puebla. Den här populära grytan äts oftast på tostadas (krispiga tunna friterade majstortillas) tillsammns med syrad grädde, lök och avokado.

Det är busenkelt att göra Tinga men det kan ta lite tid — men det är det helt klart värt!

Du kan göra din Tinga hur mild eller spicy du önskar, tillsätt lite chipotle i såsen i taget tills du nått önskad styrka. Den här rätten är sällan speciellt stark i Mexiko men det går bra att ha på några droppar rostad habanerosalsa eller snabbinlagd chili på toppen för den som vill ha hetta..

Variationer: I Mexiko är versionen med strimlad kokt biff den absolut vanligast förekommande versionen, men nästan lika ofta går den att hitta med kycling istället. Använd då vårt basrecept på kokt pulled chicken istället för biff och blanda i den färdiga såsen!

Basreceptet för den strimlade biffen vi använder nedan finner du här. Du kan förbereda en större sats av köttet och frysa in för andra recept och andra tillfällen!

Servera: Servera din Tinga på tostadas (läs mer i ”Det mexikanska skafferiet”) med Mexikansk syrad grädde eller Crème fraîche, hackad rå lök och avokado. Du kan också äta den med krispiga majschips (i stil med Nachos) eller som fyllning i en taco!

(Visited 28 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered köttet

Förbered det strimlade köttet enligt recept ovan.

2
Färdig

Rosta tomaterna

Rosta tomaterna i en het torr panna tills dess att skinnet börjat svartna på de flesta sidor.

3
Färdig

Gör tomatsalsa

Lägg de rostade tomaterna, vitlök och chipotle i adobosås i en blender och kör till en jämn fin salsa.

4
Färdig

Strimla och stek löken

Strimla löken i tunna halvmånar och stek dem mjuka i lite olja i en gryta. Löken ska mjukna och få en antydan till färg men inte bli brun eller gyllene.

5
Färdig
20 minuter

Gör klart såsen

Tillsätt salsan och buljongen samt lagerblad. Låt koka upp och puttra under lock i ca 20 minuter.

6
Färdig
10-20 minuter

Tillsätt köttet

Tillsätt köttet till grytan och låt koka under lock.
Låt en del av vätskan evaporera tills dess du har en lagomt såsig konsistens där köttet är väl omgärdat av sås.

7
Färdig

Servera!

Servera på exempelvis tostadas som i biderna nedan.
Bred ett lager Crème fraîche (om du inte har tillgång till mexikansk syrad grädde) på en en tostada. Toppa med tinga och garnera med finhackad lök och avocado.
Du kan också servera Tinga som tacofyllning eller som Nachos!

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Strimlat (pulled eller shredded) nötkött
tidigare
Basrecept: Strimlat kokt nötkött (Carne Deshebrada)
Refried Beans på tostadas
nästa
Basrecept: Refried Beans — Frijoles Refritos
Strimlat (pulled eller shredded) nötkött
tidigare
Basrecept: Strimlat kokt nötkött (Carne Deshebrada)
Refried Beans på tostadas
nästa
Basrecept: Refried Beans — Frijoles Refritos

Lägg till din kommentar