Ingredienser
- 100 gram Majonäs
- 200 gram Crème fraîche
- 100 gram Chipotle i adobo
- 1 tsk pulver eller kub Kycklingbuljong
Anvisning
Chipotledressing är en snabb och busenkel kall sås som passar utmärkt att ringla över tacos, till kött eller till och med som salladsdressing till en mexikanskt inspirerad sallad. Dressingen är ett måste till exempelvis Baja Fish- och Prawn Tacos!
Chipotle i Adobosås: Chipotle är en rökt torkad jalapeño-chili som är väldigt populär i det mexikanska köket. Man kan köpa chipotlen i sin rökta och torkade form eller konservburkar, då kallad Chipotle en Adobo. Chipotle i adobo är torkade rökta chipotles som kokat i bland anant vatten, vinäger, tomat, lök, vitlök och andra kryddor tills de åter igen mjuknat. I dag kan man faktiskt hitta Chipotle i Adobosås i många svenska (större) livsmedelsbutiker. Det vanliga är att burkarna har hela frukter i sås, men i vissa fall har frukterna och såsen malts till en pasta. Båda fungerar bra att använda i receptet även om vi föredrar de hela konserverade frukterna. Du kan läsa mer om Chipotle, och var du kan hitta den, i vår artikel här!
Mexikansk grädde: I receptet använder vi mexikansk syrad grädde vilken till både smak och konsistens påminner mycket om Crème fraîche. I samtliga recept där mexikansk syrad grädde används kan du ersätta den med Crème fraîche.
Steg
1 Färdig | Förbered ingredienserna |
2 Färdig | Kör samtliga ingredienser i en blender eller med handmixer |
3 Färdig | Servera! |