Chipotle

Chipotle är en torkad rökt Jalapeño (uttalas ha-la-penjo) som framförallt används som smaksättare snarare än för hetta. Chilin har en scoville runt 5000-8000.
Chipotle är en viktig ingrediens i många grytor och salsor.
Ett vanligt användningsområde är att bara lätt rosta chilin i en torr panna och sedan lägga den i mixern tillsamans med övriga ingredienserna för din salsa.
De vanligaste chipotle-frukterna är de som är mörkt röda, nästan svarta, och lite mjukare och flexibla. Dessa kallas Chipotle Morita. De ljusare och bruna chipotle-frukterna kommer från samma ursprung, dvs jalapeño, men är rökta flera dagar längre än Morita och kallas Meco.
Recept: Hitta våra recept med torkad chipotle här!
Chipotle i adobosås eller Chipotle en Adobo
Det kanske vanligaste användingsområdet är dock som Chipotle en adobo, chipotle i en syrlig sås, där den torkade frukten kokar med lök, vitlök, vinäger och lite tomat. Chipotle en adobo passar sedan som smaksättare i det mesta. Varför inte mixad med grädde eller majonäs som en kall sås? Här nedan är en bild på hur chipotle en adobo ser ut. I såväl Mexiko som Sverige kan man även köpa chipotle en adobo som redan är hackad eller som puré.
Recept: Hitta våra recept med chipotle i adobosås här!
Köp Chipotle Online!
Du kan köpa Chipotle på Andale.seoch på Extreme Food