Ingredienser
- 60 ml Tequila
- 100 ml Grapefruktjuice
- 30 ml Limejuice
- 20-30 ml Sockerlag
- Handfull Isbitar
Anvisning
En av de vanligaste drinkarna, för män, i Mexiko måste nog vara Paloma. Paloma är en drink med tequila och grapefruktsmak, gärna serverat i ett glas med saltad kant. Vanligtvis används en helt vanlig grape tonic eller läsk med grapefruktsmak, men går du till en lite finare bar är det färskt som gäller. I det här receptet använder vi dels färs rosa grapefrukt, men också en liten skväll färsk limejuice. Det enklare receptet hittar du här!
Innan vi börjar fixa till den här enkla och snabba drinken finns det några saker att tänka på:
Saltad kant eller inte
Tequila och lime gifter sig väldigt väl med salt, så även i den här cocktailen. Gillar du inte salt kan du hoppa över detta, men det ger en extra nivå. Se till att saltet enbart är på utsidan av glaset.
Enbart färsk juice!
Det ska väl egentligen inte behöva nämnas, men den enda vägen att gå är att pressa sin egen juice. Färdigpressad limejuice känns betydligt mindre komplex och mer industriell i smaken än en färskpressad juice och det samma gäller för grapefruktjuicen, så tillvida du inte använder ett dyrt premiummärke.
Vi pressar grapefrukten med en vanlig limepress och filtrerar juicen, i detta fall behöver vi skära grapefrukten i mindre bitar. Har du en juicepress fungerar det så klart ännu bättre, men ger mer disk!
Grapefrukten
Du kan använda gul eller rosa grapefrukt, båda alternativen smakar utmärkt! Smaka gärna lite på din grapefrukt innan du gör drinken. Är frukten väldigt sur kan du antingen minska på mängden grapefrukt eller lime.
Sockerlag
Vi använder en enkel sockerlag som du lätt kan göra på ett par minuter. Blanda lika delar socker och vatten och värm upp tills allt socker löst upp sig. Låt svalna.
Sodavatten
Du kan använda ditt kolsyrade favoritvatten eller kolsyra själv. Tänk på att gärna använda ett märke med lite extra bubblor, eller kolsyra vattnet hårt själv, eftersom det ska blandas med juice. Kan du hitta Topo Chico är det ett utmärkt alternativ!
Tequilan
En god Tequila är så klart att föredra vid alla tillfällen, men en som passar din budget. Se till att du anvädner en Tequila Blanco, eller Silver som de också kallas ibland. En reposado ger inte samma rena tequilasmak som vi önskar i det här receptet.
Förbered
Ska du göra flera Paloma under kvällen kan du pressa juicen och förvara den i kylen en stund innan, men tänk på att försöka göra det så nära serveringstillfället som möjligt!
Steg
1 Färdig | Plocka fram samtliga ingredienser och utrustning |
2 Färdig | Häll upp tequila i ett mixerglas |
3 Färdig | Tillsätt sockerlag |
4 Färdig | Pressa och filtrera grapefruktjuicenAnvänd en citruspress eller annan form av maskin för att göra juice av din grapefrukt. Filtrera gärna bort fruktköttet, det är inte så roligt för gästerna att få fruktkött mellan tänderna. Du behöver ha ungefär 10 ml per drink. |
5 Färdig | Salta kanten på glaset (valfritt) |
6 Färdig | Blanda ingredienserna med en sked och häll över isen. |
7 Färdig | Tillsätt sodavatten och servera! |