Paloma – Tequiladrink med färskpressad grapefruit

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
60 ml Tequila
100 ml Grapefruktjuice
30 ml Limejuice
20-30 ml Sockerlag
Handfull Isbitar

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Paloma – Tequiladrink med färskpressad grapefruit

Paloma på färskpressad grapefruktjuice är en lyxig, men enkel drink, som passar perfekt för den varma sommardagen eller till dina tacos!

  • 5 min
  • Serverar 1
  • Lätt

Ingredienser

Anvisning

Dela

En av de vanligaste drinkarna, för män, i Mexiko måste nog vara Paloma. Paloma är en drink med tequila och grapefruktsmak, gärna serverat i ett glas med saltad kant. Vanligtvis används en helt vanlig grape tonic eller läsk med grapefruktsmak, men går du till en lite finare bar är det färskt som gäller. I det här receptet använder vi dels färs rosa grapefrukt, men också en liten skväll färsk limejuice. Det enklare receptet hittar du här!

Innan vi börjar fixa till den här enkla och snabba drinken finns det några saker att tänka på:

Saltad kant eller inte

Tequila och lime gifter sig väldigt väl med salt, så även i den här cocktailen. Gillar du inte salt kan du hoppa över detta, men det ger en extra nivå. Se till att saltet enbart är på utsidan av glaset.

Enbart färsk juice!

Det ska väl egentligen inte behöva nämnas, men den enda vägen att gå är att pressa sin egen juice. Färdigpressad limejuice känns betydligt mindre komplex och mer industriell i smaken än en färskpressad juice och det samma gäller för grapefruktjuicen, så tillvida du inte använder ett dyrt premiummärke.

Vi pressar grapefrukten med en vanlig limepress och filtrerar juicen, i detta fall behöver vi skära grapefrukten i mindre bitar. Har du en juicepress fungerar det så klart ännu bättre, men ger mer disk!

Grapefrukten

Du kan använda gul eller rosa grapefrukt, båda alternativen smakar utmärkt! Smaka gärna lite på din grapefrukt innan du gör drinken. Är frukten väldigt sur kan du antingen minska på mängden grapefrukt eller lime.

Sockerlag

Vi använder en enkel sockerlag som du lätt kan göra på ett par minuter. Blanda lika delar socker och vatten och värm upp tills allt socker löst upp sig. Låt svalna.

Sodavatten

Du kan använda ditt kolsyrade favoritvatten eller kolsyra själv. Tänk på att gärna använda ett märke med lite extra bubblor, eller kolsyra vattnet hårt själv, eftersom det ska blandas med juice. Kan du hitta Topo Chico är det ett utmärkt alternativ!

Tequilan

En god Tequila är så klart att föredra vid alla tillfällen, men en som passar din budget. Se till att du anvädner en Tequila Blanco, eller Silver som de också kallas ibland. En reposado ger inte samma rena tequilasmak som vi önskar i det här receptet.

Förbered

Ska du göra flera Paloma under kvällen kan du pressa juicen och förvara den i kylen en stund innan, men tänk på att försöka göra det så nära serveringstillfället som möjligt!

(Visited 275 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Plocka fram samtliga ingredienser och utrustning

Plocka fram glas, salt, lime, grapefrukt, tequila, sodavatten, sockerlag, juicepress och mått.

2
Färdig

Häll upp tequila i ett mixerglas

Mät upp och häll 60 ml tequila i ett glas där du ska blanda dina ingredienser.

3
Färdig

Tillsätt sockerlag

Mät upp ca 20-30 ml sockerlag och häll i tequilan

4
Färdig

Pressa och filtrera grapefruktjuicen

Använd en citruspress eller annan form av maskin för att göra juice av din grapefrukt. Filtrera gärna bort fruktköttet, det är inte så roligt för gästerna att få fruktkött mellan tänderna. Du behöver ha ungefär 10 ml per drink.
Upprepa med limefrukten. Du behöver ha ungefär 30 ml per drink.
Häll den sedan i samma behållare som tequilan och sockerlagen.

5
Färdig

Salta kanten på glaset (valfritt)

Salta kanten på glaset och tillsätt is.

6
Färdig

Blanda ingredienserna med en sked och häll över isen.

Blanda alla ingredienser med en sked och häll drinken över isen.

7
Färdig

Tillsätt sodavatten och servera!

Tillsätt sodavatten tills glaset blir fullt och servera med en liten bit grapefrukt i glaset!

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Tacos de Campechanos med lövbiff, Chorizo, lök, salsa och lime!
tidigare
Tacos de Campechanos med lövbiff och chorizo – Om Karibiens pirater får välja
Pollo Loco eller Pollo Asada
nästa
Pollo Loco Asado — Grillad mexikansk kyckling
Tacos de Campechanos med lövbiff, Chorizo, lök, salsa och lime!
tidigare
Tacos de Campechanos med lövbiff och chorizo – Om Karibiens pirater får välja
Pollo Loco eller Pollo Asada
nästa
Pollo Loco Asado — Grillad mexikansk kyckling

Lägg till din kommentar