• Hem
  • Dryck
  • Paloma – Cocktail med tequila och grapefruktsoda
Paloma – Cocktail med tequila och grapefruktsoda

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
60 ml Tequila
15 ml Limejuice
120 ml Grapefruktsoda
Enligt smak Isbitar
För kanten på glaset Salt

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Paloma – Cocktail med tequila och grapefruktsoda

Paloma är en snabb läskande cocktail du slänger ihop på en minut. Trots sin enkelhet har den vunnit det mexikanska folkets hjärta!

  • 2 min
  • Serverar 1
  • Lätt

Ingredienser

Anvisning

Dela

Denna extremt enkla cocktail är en riktig mexikansk klassiker som serveras på i princip alla fester. Den gör vanligtvis enkel, som här, men kan också fixas upp så den passar även i den finaste av salonger. Vi tipsar om hur nedan.
Paloma (duva på spanska) är snabb och uppfriskande och består av ett fåtal ingredienser.

Tequila

Den viktigaste ingrediensen i en god Paloma är givetvis Tequilan. Det vanligaste valet är en tequila av typen Blanco, det vill säga vit tequila. Den vita tequilan har en renare smak av agave än en lagrad Reposado. Du behöver nödvändigtvis inte köpa den dyraste tequilan du kan hitta, men de absolut billigaste flaskorna är sällan de mest välsmakande.

Limejuice

Vi säger det nu, vi sa det då och vi säger det alltid. Använd bara färskpressad limejuice och lämna flaskorna på hyllorna i affären där de hör hemma. Det är en enormt stor skillnad på smaken på färsk lime och den du hittar på flaska, en flaska ser dessutom inte lika attraktiv ut som dekoration på glaset!

Saltad kant på glaset

Saltad kant eller inte är en smakfråga. Traditionellt har denna drink en saltad kant runt glaset vilket gör drinken ännu mer uppfriskande. Salta hur mycket, lite eller inte alls enligt önskemål.

Grapefruktsodan

I Mexiko används oftast söta läskliknande grapefruktsodor så som Fresca, Squirt, eller Jarritos. Den senare kan faktiskt hittas i en del svenska livsmedelsaffärer som satsar på mexikanska ingredienser. Hittar du inte dessa klassiker går det bra med svensk grapesoda, schweppes pink grape eller grape tonic. De senare alternativen har oftast lite lägre sockerkoncentration så man kan behöva kompensera med lite extra sockerlag efter smak.

Lyxigare alternativ

Även om det vanligaste och mest populära alternativet innehåller läskliknande grapefruktsoda kan man på lite hippare barer hitta mer förfinade alternativ. Färskpressad grapefruktjuice som sötas och blandas med sodavatten (mineralvatten utan tillsatt smak) ger en lyxigare variant.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Plocka fram samtliga ingredienser

Plocka fram Tequila, Lime, isbtitar, salt, grapefruktsoda (eller alternativ).
Plocka också fram limepress och mått.

2
Färdig

Pressa limen

Skär limen i två delar och pressa ut lagom mängd juice med en limepress.
Spara en liten bit lime för att gnida in glasets kant, se nedan.

3
Färdig

Salta eventuellt kanten på glaset

Gnid en liten bit av limen på utsidan av glasets överkant.
Rulla glaset direkt i salt och skaka av överflödet.

4
Färdig

Blanda drinken

Lägg i önskad mängd isbitar i glaset.
Häll på Tequilan.
Häll på limejuicen.
Häll på graprefruktsodan.
Dekorera gärna med en bit lime som man kan pressa i drinken vid önskemål!

Njut av din Paloma! Salud!

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Två Margaritas
tidigare
Traditionell Margarita – Tequiladrink med limesmak
Huevos Rancheros
nästa
Huevos Rancheros – Lantliga ägg med mustig tomatsås
Två Margaritas
tidigare
Traditionell Margarita – Tequiladrink med limesmak
Huevos Rancheros
nästa
Huevos Rancheros – Lantliga ägg med mustig tomatsås

Lägg till din kommentar