Ingredienser
- 5 mellanstora Tomatillo
- 1/4 stor Lök
- 2 klyftor Vitlök
- Enligt smak Serrano1 chile serrano ger relativt stark salsa, 1/2 för mild.
- Enligt smak Färsk koriander
- Enligt smak Salt
- Några droppar lime om så önskas Lime
Anvisning
Det finns många sätt att göra en salsa verde (verde betyder grön) och vi kommer presentera många olika recept på den här sidan. Just den här salsan slänger man ihop snabbt och den fungerar lika bra till Tacos som till Chilaquiles eller grytor.
Färska ingredienser: Vi använder färska tomatillos i det här receptet, men har du inte tillgång till färska kan du använda konserverade, hoppa då bara över steget där de kokas eftersom konserven redan är färdigkokt.
Variera: Du kan varier med vilken grön chili du önskar i det här receptet. Jag gillar chile Serrano men även Jalapeño, Habanero eller vilken valfri chili som helst fungerar. Använd dock helst en grön chili för att behålla den friska smaken av klorofyll.
Steg
1 Färdig | Förbered ingredienserna |
2 Färdig 10 minuter | Koka lök, vitlök, chili och tomatillo |
3 Färdig | Kör ingredienserna i en blenderLägg de kokta ingredienserna, salt och koriandern i en blender och kör till en relativt fin salsa. Det är gott att ha lite bitar kvar i salsan för extra textur. |
4 Färdig | Servera |