Enkel Salsa Verde

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
5 mellanstora Tomatillo
1/4 stor Lök
2 klyftor Vitlök
Enligt smak Serrano 1 chile serrano ger relativt stark salsa, 1/2 för mild.
Enligt smak Färsk koriander
Enligt smak Salt
Några droppar lime om så önskas Lime

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Enkel Salsa Verde

Fräsch grön salsa till alla dina behov på bara en kvart

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt
  • Vegansk

Salsa Verde är en enkel fräsch salsa gjord på gröna (Verde betyder grön på spanska) ingredienser som du slänger ihop på en kvart. Fräscht, enkelt, gott och nyttigt!

  • 15 min
  • Serverar 4
  • Lätt

Ingredienser

Anvisning

Dela

Det finns många sätt att göra en salsa verde (verde betyder grön) och vi kommer presentera många olika recept på den här sidan. Just den här salsan slänger man ihop snabbt och den fungerar lika bra till Tacos som till Chilaquiles eller grytor.

Färska ingredienser: Vi använder färska tomatillos i det här receptet, men har du inte tillgång till färska kan du använda konserverade, hoppa då bara över steget där de kokas eftersom konserven redan är färdigkokt.

Variera: Du kan varier med vilken grön chili du önskar i det här receptet. Jag gillar chile Serrano men även Jalapeño, Habanero eller vilken valfri chili som helst fungerar. Använd dock helst en grön chili för att behålla den friska smaken av klorofyll.

(Visited 4 105 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered ingredienserna

Skala en stor lök och skär ut en fjärdedel av löken.
Skala två vitlöksklyftor.
Tvätta och ta bort eventuellt skal från tomatillo.

2
Färdig
10 minuter

Koka lök, vitlök, chili och tomatillo

Koka upp vatten i en kastrull och tillför tomatillo, vitlök, lök och chili i det kokande vattnet.
Låt koka ungefär 10 minuter eller tills tomatillo-frukterna mjuknat och ändrat färg till olivgrönt runt om. Använder du konserverade tomatillos räcker det med att koka löken, vitlöken och chilin.

3
Färdig

Kör ingredienserna i en blender

Lägg de kokta ingredienserna, salt och koriandern i en blender och kör till en relativt fin salsa. Det är gott att ha lite bitar kvar i salsan för extra textur.
Smaka av up du behöver mer salt eller chili. Du kan även tillsätta lite lime för en syrligare salsa eller en gnutta socker om den är för syrlig.

4
Färdig

Servera

Häll upp salan i en skål och servera till Tacos! Gör du en större sats fungerar salsan mycket bra till Chilaquiles och för härliga grytor!

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Bord med uppdukad chicken fajita
tidigare
Kycklingfajita — Fajita de Pollo
Gyllene Tacos Dorados!
nästa
Taquitos, Tacos Doradas eller Flautas med kyckling
Bord med uppdukad chicken fajita
tidigare
Kycklingfajita — Fajita de Pollo
Gyllene Tacos Dorados!
nästa
Taquitos, Tacos Doradas eller Flautas med kyckling

Lägg till din kommentar