Ingredienser
- 5 mellanstora Tomatillo
- 1/4 stor Lök
- 2 klyftor Vitlök
- Enligt smak Serrano1 chile serrano ger relativt stark salsa, 1/2 för mild.
- Enligt smak Färsk koriander
- Enligt smak Salt
- Några droppar lime om så önskas Lime
Anvisning
Det finns många sätt att göra salsa verde — den klassiska gröna salsan som är lika självklar till tacos som till chilaquiles och grytor. På den här sidan kommer vi att presentera flera varianter, men just det här receptet är snabbt, fräscht och enkelt att lyckas med.
Färska ingredienser:
Det finns många sätt att göra salsa verde — den klassiska gröna salsan som är lika självklar till tacos som till chilaquiles och grytor. På den här sidan kommer vi att presentera flera varianter, men just det här receptet är snabbt, fräscht och enkelt att lyckas med.
Variera:
Du kan använda vilken grön chili du vill. Serrano är min favorit, men Jalapeño, Habanero eller annan grön chili fungerar utmärkt. Grön chili ger den friska smaken av klorofyll som gör salsan levande.
Steg
1 Färdig | Förbered ingredienserna |
2 Färdig 10 minuter | Koka lök, vitlök, chili och tomatillo |
3 Färdig | Kör ingredienserna i en blenderLägg de kokta ingredienserna, salt och koriandern i en blender och kör till en relativt fin salsa. Det är gott att ha lite bitar kvar i salsan för extra textur. |
4 Färdig | Servera |





















