Ingredienser
- 250 gram Chorizo
- 4 mellanstora Potatis
- 1/2 Lök
- att steka i Olja
- efter smak vid behov Salt
För servering
- Tostada
- Tortillasvete eller majs
- enligt smak Gräddesyrad, exempelvis Crème Fraiche eller mexikansk syrad grädde
- enligt smak Lökfinhackad att strö på toppen
Anvisning
Papas con Chorizo (potatis med chorizo) är ett snabbt, enkelt och smakrikt recept som fungerar såväl till frukost som lunch eller middag. Allt ligger i tillbehören.
Chorizo är en mexikansk kryddad färskkorv som tillagas utan sitt skinn, om det ens kommer med ett. Den mexikanska chorizon är kryddig och har en lätt syra från vinägern som hjälper till att konservera den eftersom den varken är rökt eller tillagad. Hittar du inte rå chorizo i din butik gör du lätt din egen hemma, du behöver som sagt var inte ens stoppa den. Här finner du vårt basrecept på mexikansk chorizo med chile Anco! Här hittar du vårt recept på mexikansk chorizo baserad på Chile Guajillo.
Serveringsförslag: Papas con Chorizo är en rätt som kan serveras hela dagen. På morongen serveras rätten ofta med omelette eller stekt ägg samt refried beans. På dagen eller kvällen är det en populär fyllning i tacos, som fyllning i mexikanskt bröd, så kallade tortas, på sopes (tjockare majsbröd) eller som här på krispiga tostadas.
Gör det vegetariskt eller veganskt: Med vårt recept på chorizo kan du byta ut köttet mot valfri protein så som soja eller svamp!
Steg
1 Färdig | Förbered ingredienserna |
2 Färdig 15 minuter | Koka potatisen |
3 Färdig | Stek löken mjuk |
4 Färdig 8 minuter | Stek chorizon med löken |
5 Färdig | Skär potatisen i kuber |
6 Färdig 5 minuter | Stek potatisen tillsammans med chortizon |
7 Färdig | Servera! |