• Hem
  • Antojitos
  • Papas con Chorizo — Mexikansk Chorizo med potatis
Papas con Chorizo — Mexikansk Chorizo med potatis

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
250 gram Chorizo
4 mellanstora Potatis
1/2 Lök
att steka i Olja
efter smak vid behov Salt
För servering
Tostada
Tortillas vete eller majs
enligt smak Grädde syrad, exempelvis Crème Fraiche eller mexikansk syrad grädde
enligt smak Lök finhackad att strö på toppen

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Papas con Chorizo — Mexikansk Chorizo med potatis

Papas con Chorizo är en av få maträtter som serveras under hela dagen. Enkelt snabbt och gott. Testa du med så förstår du varför!

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt
  • 25
  • Serverar 2
  • Lätt

Ingredienser

  • För servering

Anvisning

Dela

Papas con Chorizo (potatis med chorizo) är ett snabbt, enkelt och smakrikt recept som fungerar såväl till frukost som lunch eller middag. Allt ligger i tillbehören.

Chorizo är en mexikansk kryddad färskkorv som tillagas utan sitt skinn, om det ens kommer med ett. Den mexikanska chorizon är kryddig och har en lätt syra från vinägern som hjälper till att konservera den eftersom den varken är rökt eller tillagad. Hittar du inte rå chorizo i din butik gör du lätt din egen hemma, du behöver som sagt var inte ens stoppa den. Här finner du vårt basrecept på mexikansk chorizo med chile Anco! Här hittar du vårt recept på mexikansk chorizo baserad på Chile Guajillo.

Serveringsförslag: Papas con Chorizo är en rätt som kan serveras hela dagen. På morongen serveras rätten ofta med omelette eller stekt ägg samt refried beans. På dagen eller kvällen är det en populär fyllning i tacos, som fyllning i mexikanskt bröd, så kallade tortas, på sopes (tjockare majsbröd) eller som här på krispiga tostadas.

Gör det vegetariskt eller veganskt: Med vårt recept på chorizo kan du byta ut köttet mot valfri protein så som soja eller svamp!

(Visited 179 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered ingredienserna

Skala potatisarna.
Skala löken och hacka den relativt fint.
Ta ut chorizon från dess eventuella skinn om den kommer som "korv".

2
Färdig
15 minuter

Koka potatisen

Koka potatisen i saltat vatten tills den precis börjar bli klar men ändå har lite motstånd. Var försiktig att den inte kokar för länge eftersom den sedan ska stekas med chorizon.

3
Färdig

Stek löken mjuk

Medan potatisen kokar kan du steka övriga ingredienser. Börja med att hetta upp lite olja i en stekpanna på medeltemperatur.
Stek löken under omrörning tills den mjuknat och börjat bli genomskinlig utan att ta färg.

4
Färdig
8 minuter

Stek chorizon med löken

Lägg i chorizon i löken och bryt upp den i mindre bitar så att det liknar en köttfärs.
Stek på medeltemperatur tills köttet är genomstekt och fettet smält. Beräkna ca 8 minuter.

5
Färdig

Skär potatisen i kuber

Låt potatisen svalna något efter att den kokat klart.
Skär potatisen i lagomt stora bitar enligt din smak. En halv till en dryg centimeter är lagom för mig.

6
Färdig
5 minuter

Stek potatisen tillsammans med chortizon

Lägg i potatisen med chorizon och låt steka tillsammans några minuter tills potatisen är riktigt mjuk rakt igenom.
Smaka av med salt om det behövs.

Om potatisen inte riktigt är klar kan du tillsätta lite vatten i stekpannan och steka tills potatisen är klar och vätskan evaporerat.

7
Färdig

Servera!

Servera Papas con Chorizo som tacofyllning eller på exemelvis tostadas (som i bilden) med lite syrad grädde och toppad med hackad rå lök.
Du kan även servera papas con chorizo som frukost med dia favoritägg och lite refried beans.

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Stekt chorizo
tidigare
Basrecept: Chorizo med Ancho
Queso Birria som doppas i soppa
nästa
Birria de Res & Queso Birrias—Birria på biff
Stekt chorizo
tidigare
Basrecept: Chorizo med Ancho
Queso Birria som doppas i soppa
nästa
Birria de Res & Queso Birrias—Birria på biff

Lägg till din kommentar