• Hem
  • Antojitos
  • Tacos de Arrachera: Carne Asada på skirt steak eller flankstek
Tacos de Arrachera: Carne Asada på skirt steak eller flankstek

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
Arrachera eller flankstek 1,2 kg
Spiskummin, mald 0,5 tsk
Paprikapulver 1 tsk
Svartpeppar, mald 1 tsk
Torkad oregano 1 tsk
Salt Efter smak
Limejuice 2 lime
Vitlök 4 klyftor
Worcestershiresås 2 msk
Olja 2 msk

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Tacos de Arrachera: Carne Asada på skirt steak eller flankstek

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt
  • Spicy

Saftiga, aromatiska och smakrika tacos med nötkött, krämig avocado och het fräsch salsa!

  • Serverar 6
  • Medel

Ingredienser

Anvisning

Dela

I Mexiko är grillaftnar en speciell tid då familj och vänner samlas för att njuta av god mat, skratt och gemenskap. Det är inte bara en enkel grillning av mat – det är en fest för alla sinnen.

Mångfalden av Maträtter

På en mexikansk grillafton finns det alltid ett brett utbud av maträtter. Tacos, såklart, men också andra läckerheter som volcanes, chorizo, och grillade grönsaker. Och glöm inte de olika såserna – från mild till eldig!

Vi har samlat våra olika recept på grillad mexikansk mat här!

Tacos de Arrachera

I avsnittet kommer vi att laga “Tacos de Arrachera”. Arrachera är en saftig och smakrik biff som marinerats och grillas till perfektion. Den serveras i mjuka majs- eller vetetortillas och toppas med mosad avocado och pico de gallo (en fräsch salsa med tomat, lök, koriander och lime).

Köttet

Köttet vi tillagar består av mellangärdet, ofta kallad ”Skirt Steak” på engelska, men du kan precis lika gärna använda flankstek. Eftersom det här köttet är lite fiberrikare kan det ibland upplevas lite segare, det är därför viktigare att man grillar det lite mer för att få det mörare. En lätt rosa kärna är det bästa. På taquerior (taco-restauranger) i mexiko är arrachera till och med alltid helt genomstekt.

Andra Tillbehör

Förutom tacos kommer vi att servera andra läckra tillbehör. Grillade nopales (kaktusblad) är en delikatess med en mild smak och krispig textur. Jalapeño poppers är fyllda med krämig ost och har en härlig hetta.

Salsa

En populär salsa till arrachera är Pico de Gallo, vilket du finner recept på här! Vi rekommenderar även att mosa en avocado med lite salt och lime för att ha i din taco, se vår video för hur du kan göra det!

Hitta fler salsor i vårt salsa-arkiv här. En god grillad salsa är ett perfekt tillbehör!

Länk till Fler Recept

Om du vill utforska fler grillrecept, kolla in vår samling på länken här.

Så nästa gång du är på en mexikansk grillafton, njut av den goda maten, skratten och den varma gemenskapen. Det är mer än bara en måltid – det är en kärleksfull tradition som förenar människor över en grill. ¡Buen provecho!

Video

(Visited 251 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered marinaden.

Mät upp alla torra kryddor och lägg dem i en skål.
Pressa i vitlöken och häll i Worcestershiresås och olja.
Pressa i juicen från limefrukterna.
Blanda väl!

2
Färdig

Marinera köttet

Lägg köttet i en form med lite kanter, så att marinaden inte rinner av.
Pensla på lite marinad på alla sidor av köttet och ställ det sedan i kylen medan du förbereder grillen och övriga tillbehör.
Låt marinera ungefär en timme men max två!

3
Färdig

Förbered grillen

Starta grillen och se till att glöden är riktigt het innan du lägger på köttet över direkt värme.

4
Färdig

Förbered dina tillbehör!

Vi rekommenderar att du serverar din arrachera med Pico de Gallo (se separat recept), mosad avokado samt eventuellt någon annan intressant salsa. Du hittar dessa recept i beskrivningen i toppen!

5
Färdig

Grilla köttet enligt smak!

Lägg på köttet på din heta grill och låt grilla ungefär tre minuter på vardera sida. Du kan testa att mäta temperaturen på köttet så att det nått minst 60 grader.
Ta av det från grillen och låt det vila några minuter.

6
Färdig

Skiva upp köttet

Börja med att leta reda på fibrerna i köttet. Börja med att skära köttet i lite mer hanterbara bitar längst med fibrerna.
Skär sedan strimlor av köttet tvärs över fibrerna.

7
Färdig

Servera!

Servera dina arrachera-tacos i mjuka majstortillas eller vetetortillas med lite pico de gallo, avocado och eventuellt lite salsa. Grillat nopales (kaktus) är också gott att ha i.
Smaklig måltid!

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Pollo Loco eller Pollo Asada
tidigare
Pollo Loco Asado — Grillad mexikansk kyckling
Jalapeño poppers
nästa
Grillade baconlindade ostfyllda jalapeño poppers!
Pollo Loco eller Pollo Asada
tidigare
Pollo Loco Asado — Grillad mexikansk kyckling
Jalapeño poppers
nästa
Grillade baconlindade ostfyllda jalapeño poppers!

Lägg till din kommentar