Ingredienser
- 1-2 ManzanoBeroende på smak
- 1/2 medelstor Lök
- Efter smak Salt
- 1 Lime
Anvisning
Delstaten Michoacán i västra Mexiko är känd för rätten carnitas, fläskkött som tillagats långsamt i bland annat ister. Den fantastiskt goda anrättningen skulle utan sin inlagda chile manzano kännas allt för tung. Syran från lime, hetta från chili och den friska sötman från löken gör helheten fantasisk. Nu behöver man inte äta carnitas för att njuta av inlagd chile manzano, gillar du hetta är det ett perfekt tillbehör till nästan alla tacos.
Den här salsan liknar mer en sallad än en salsa eftersom alla ingredienser bara är skurna i julienne.
Chile Manzano: Chile Manzano, äppelchili, kallas också för Rocoto eller Perón och kan vara svår att hitta under större delen av året. Chilifrukten är populär att odla i Sverige. Kolla till exempel in ”Chiliklubben Köp & Sälj” på facebook för att hitta dina frukter eller frön! Läs mer om Manzano-chili här!
Steg
1 Färdig | Plocka fram alla ingredienser |
2 Färdig | Skär löken och chilifrukterna fint |
3 Färdig 30 minuter | Blanda alla ingredienser och låt dra |
4 Färdig | Servera! |