• Hem
  • Salsa
  • Snabbinlagd (picklad) chile Manzano
Snabbinlagd (picklad) chile Manzano

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
1-2 Manzano Beroende på smak
1/2 medelstor Lök
Efter smak Salt
1 Lime

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Snabbinlagd (picklad) chile Manzano

En frisk het topping till dina tacos!

  • 35 min
  • Serverar 10
  • Lätt

Ingredienser

Anvisning

Dela

Delstaten Michoacán i västra Mexiko är känd för rätten carnitas, fläskkött som tillagats långsamt i bland annat ister. Den fantastiskt goda anrättningen skulle utan sin inlagda chile manzano kännas allt för tung. Syran från lime, hetta från chili och den friska sötman från löken gör helheten fantasisk. Nu behöver man inte äta carnitas för att njuta av inlagd chile manzano, gillar du hetta är det ett perfekt tillbehör till nästan alla tacos.

Den här salsan liknar mer en sallad än en salsa eftersom alla ingredienser bara är skurna i julienne.

Chile Manzano: Chile Manzano, äppelchili, kallas också för Rocoto eller Perón och kan vara svår att hitta under större delen av året. Chilifrukten är populär att odla i Sverige. Kolla till exempel in ”Chiliklubben Köp & Sälj” på facebook för att hitta dina frukter eller frön! Läs mer om Manzano-chili här!

(Visited 152 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Plocka fram alla ingredienser

Plocka fram chile manzano efter smak, 1-2 beroende på storleken av lök och hur mycket hetta du vill ha.
Plocka fram en lime.
Mät upp saltet.

2
Färdig

Skär löken och chilifrukterna fint

Öppna chilifrukterna och rensa dem från kärnor och fröväggar. Använd handskar om du inte är van vid att hantera chili. Har du inga handskar, peta dig inte i ögonen eller andra känsliga kroppsdelar udner ett par timmar.
Skär löken och chilifrukterna i tunna stavar och dela lime-frukten i mitten.

3
Färdig
30 minuter

Blanda alla ingredienser och låt dra

Lägg chilin, lök och salt i en skål. Pressa över limefruktens juice och blanda ihop.
Låt stå och dra i minst 30 minuter men gärna längre. Efter en stund kommer löken och chilin avge sina safter och inläggningen kommer ha betydligt mer vätska.
Spara i kylen ca en vecka!

4
Färdig

Servera!

Servera som tillbehör till tacos eller vilken maträtt du än önskar piffa upp, varför inte en köttbit?

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Rostad habanerosalsa från Yucatan
tidigare
Rostad habanerosalsa från Yucatan
Serverad Rajas Poblana, Tostada till vänster och taco till höger
nästa
Rajas Poblanas — Krämig poblanochili med majs, vegetarisk eller med kyckling
Rostad habanerosalsa från Yucatan
tidigare
Rostad habanerosalsa från Yucatan
Serverad Rajas Poblana, Tostada till vänster och taco till höger
nästa
Rajas Poblanas — Krämig poblanochili med majs, vegetarisk eller med kyckling

Lägg till din kommentar