• Hem
  • Antojitos
  • Tacos de Alambre — Populär och enkel tacofyllning med bacon, lövbiff och ost
Tacos de Alambre — Populär och enkel tacofyllning med bacon, lövbiff och ost

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
400 gram Bistec - tunt skivat nötkött
200 gram Bacon
1,5 Paprika Valfria färger
1 mellanstor Lök
3 klyftor Vitlök
1/2 tsk Svartpeppar, mald
Efter smak Salt
Vid behov Olja

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Tacos de Alambre — Populär och enkel tacofyllning med bacon, lövbiff och ost

Egenskaper:
  • Glutenfritt

Goda, matiga, snabba och enkla tacofyllningar är några av våra favoriter efter en lång dag eller ännu längre arbetsvecka. En Alambre slänger du snabbt ihop på runt en halvtimme.

  • 30 min
  • Serverar 3
  • Lätt

Ingredienser

Anvisning

Dela

Tacos de Alambre är en myucket populär maträtt i stora delar av Mexiko. Precis som den mesta maten här finns det ett otal varianter, den här är versionen är en av de vanligaste på taquerior (tacorestauranger).

Vad är en alambre?

En alambre kan stekas eller grillas som spett och har normalt ett fåtal ingredienser som standard, dessa ingredienser är biff, bacon, paprika, lök och ost. Det finns varianter där biffen byts ut mot kyckling eller fläsk, versioner som också har chorizo, versioner med ananas och många andra. Förutom den goda smaken är rätten snababre att tillaga än dina vanliga svenska fredagstacos. Vi återkommer med fler alambres inom kort!

Stekt eller grillad Alambre

Det här receptet är kanske en av de vanligaste versionerna på landets taquerior och är gjort i en stekpanna, en så kallad en-panne-rätt, där allt tillagas i en och samma stekpanna. När sommarens solstrålar kommer tillbaka till sveriges breddgrader återkommer vi med ett grillat recept men fram tills dess kan ni avnjuta detta enkla och smakrika recept.

Kött & Bacon

Vi använder en tunt skiva övre ryggbiff men du kan använda vilken tunt skivad biff du önskar, lövbiff är tillexempel ett utmärkt alternativ då tillagningen av köttet ska ske snabbt i en mycket het stekpanna.

Viktigt! Är din spis inte speciellt kraftfull eller din stekpanna liten, stek köttet i omgångar. Kött som trängs i en stekpanna tar längre tid på sig att få vacker färg. Om stekpannan är för full, eller inte varm nog, kommer köttet istället läcka ut sina safter och snarare koka än att stekas läckert gyllene. När vätskan väl är borta och köttet fått färg kommer det vara torrt och trist. Det här tipset gäller i princip alltid när du tillagar kött eller fågel.

Skär köttet och baconskivorna i ca centimeterstora fyrkanter.

Paprika

Vi använder tre olika färger på paprikan i receptet nedan, men du kan använda dina favoriter. Du kan använda mängden paprika du gillar, våra var mellanstora så en halv paprika av vardera färg blev utmärkt.

Osten

Du kan använda just din favoritost, så länge den smälter väl. Mild eller smakrik är upp till dig. Vi använder Gouda-ost i receptet nedan.

Alambre serveringsförslag

Servera din Alambre i mjuka majstortillas eller mjuka vetetortillas och droppa över lite av din favoritsalsa. Vi har flera recept på hemmagjord salsa (tacosås) här!

Det är också gott att ha lite avocado eller guacamole i din Alambre-taco.

(Visited 1 347 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered grönsakerna till din Alambre.

Tvätta grönsakerna och skala löken och vitlöken.
Skär paprikan i bitar om ca 1 cm. Vi använder tre halvor i tre olika färger men beroende på storlek på paprikan eller de färger du önskar finns det mån för improvisation.
Hacka löken relativt fint.
Hacka vitlöken fint.

2
Färdig

Skär kött och bacon i bitar

Skär köttet och bacon i bitar om ca 1,5x1,5 cm. Det behöver inte vara exakt men skär det i bitar som är lagom stora att ha i en taco.

3
Färdig

Riv osten

Riv osten och lägg i en skål.

4
Färdig

Stek baconbitarna

Lägg ditt bacon i en kall stekpanna och starta värmen. Det gör att fettet hinner börja smälta utan att ditt bacon fastnar. Anvädner du magert bacon kan du behöva tillsätta lite extra olja.
Stek ditt bacon tills det böjar bli krispigt och gyllene.
Ta ut baconet ur stekpannan och lägg i en skål. Försök behålla så mycket av baconfettet i stekpannan som möjligt.

5
Färdig

Stek löken

På medeltemperatur: Stek löken i det kvarvarande stekfettet i stekpanna. Stek tills löken börjar mjukna.

6
Färdig

Stek paprikan

På medeltemperatur: Lägg i paprikan i stekpannan och fortsätt steka under omrörning i ett par minuter tills dess att paprikan mjuknat något men fortfarande har lite bett.
Ta ur paprikan och löken i stekpannan och lägg i skålen tillsammans med ditt bacon.

7
Färdig

Stek köttet

Höj temperaturen i stekpannan tills dess att fettet börja ryka lite. Är din stekpanna för torr kan du tillsätta lite olja.
Lägg i köttet jämnt fördelat över stekpannan, salta och peppra och låt steka ca en minut utan omrörning. Är din spis eller stekpanna inte kraftfulla nog är det bättre att steka köttet i omgångar så att det inte istället börjar koka i sina egna juicer vilket resulterar i ett tristare resultat. Lägg aldrig i för mycket kött i din stekpanna!
När köttet fått färg på ena sidan kan du vända det, tillsätta vitlöken och steka någon minut till så att även andra sidan får färg.
Rör om och låt vitlöken steka i ca 30 sekunder till.

8
Färdig

Lägg i övriga ingredienser

Lägg tillbaka bacon, stekt paprika och lök i stekpannan med biffen igen och låt allt bli varmt under omrörning.
Lägg över den rivna osten, stäng av värmen och låt osten smälta på eftervärme. Har du lock kan du lägga det över stekpannan så osten smälter snabbare.

9
Färdig

Servera omdelbart!

Din Alambre är nu färdig och redo att servera.
Lägg tacofyllningen i varma tortillas, vi föredrar äkta mjuka majstortillas, men vetetortillas går också bra.
Toppa din taco med lite av din favoritsalsa (tacosås) och eventuellt avocado eller guacamole.

Smaklig måltid!

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Friterade Quesadillas
tidigare
Quesadillas Fritas med olika fyllningar — Friterade Quesadillas, vegetariska och med kött
Färdiga chorizo Casera Mexicana
nästa
Chorizo Casero — Hemmagjord mexikansk färsk korv
Friterade Quesadillas
tidigare
Quesadillas Fritas med olika fyllningar — Friterade Quesadillas, vegetariska och med kött
Färdiga chorizo Casera Mexicana
nästa
Chorizo Casero — Hemmagjord mexikansk färsk korv

Lägg till din kommentar