Revben i Salsa Verde — Costillas de Puerco en Salsa Verde

Smaksensation med revben och kött som faller i bitar i en grön smakrik salsa

0 0
Revben i Salsa Verde — Costillas de Puerco en Salsa Verde

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
Kokt kött
550 gram Revben av fläsk Bitar av tjocka revben
550 gram Grytbitar av fläsk
1/2 Lök
2 klyftor Vitlök
2 Lagerblad
12 hela korn Svartpeppar
1 tsk Salt
Rostad Salsa Verde
7 mellanstora Tomatillo
1 Jalapeño
1/2 Lök
3 klyftor Vitlök
1/2 tsk Torkad oregano
150 ml Buljong av fläsk buljongen/kokspaden från det kokta köttet
1 kub Kycklingbuljong
Enligt bild eller smak Färsk koriander
Färdigställande av gryta
1/2 tsk Spiskummin, mald
efter behov Buljong av fläsk
eventuellt för att smaka av grytan Salt
eventuellt för att smaka av grytan Socker, Brunt

Näringsdeklaration

Ändra antalet portioner ovan för att se näringsvärden per servering.

4
Portioner
1840 kcal
Energi
120 g
Protein
130 g
Fett
43 g
- varav mättat fett
28 g
Kolhydrater
12 g
- varav sockerarter
6 g
Fibrer
5 g
Salt

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt

En härlig gryta med fläsk som faller i bitar i kombination med en smakrik salsa gjord på tomatillos och jalapeño. Du bestämmer om den ska vara mild men smakrik eller ha ett litet bett.

  • 3:30
  • Serverar 4
  • Medel

Ingredienser

  • Kokt kött

  • Rostad Salsa Verde

  • Färdigställande av gryta

Anvisning

Dela

Revben i salsa verde är en klassisk mexikansk gryta där fläskkött kokas långsamt med rostade tomatillos, chili och lök. Den fylliga smaken från benen och den syrliga, gröna salsan gör rätten både djup och frisk. Perfekt som vardagsmat, festgryta eller taco-fyllning – särskilt när du vill laga något genuint och lätt att variera.

Vad är Costillas de Puerco?

Revben (costillas – uttalas kostijjas) är en mycket populär ingrediens i det mexikanska köket. De mindre bitarna som inte passar in i det perfekta revbenssället säljs ofta till bra pris, och kombinerar du dem med lite extra fläskkött får du en prisvärd och otroligt god måltid.

Revben i gryta – varför det fungerar så bra

Den höga fetthalten i revbenen samt smakerna som kommer från benen ger grytan en djup och rund smakprofil. Den rostade gröna salsan lyfter rätten ytterligare och ger ett syrligt och fruktigt inslag.

Serveringsförslag

Denna gryta kan serveras med mexikanskt ris, bönor, eller användas som fyllning i tacos. Du kan också kombinera flera tillbehör för en komplett måltid.

Tips vid användning av tomatillos och chili

Om du inte hittar färska tomatillos och istället använder konserverade, kan du hoppa över momentet där de rostas i panna. Rosta gärna ändå chili, lök och vitlök för att behålla smakdjupet. Mängden chili i receptet ger en mild gryta, men om du önskar mer hetta – dubbla gärna mängden.

(Visited 134 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig
1 timme och 30 minuter

Koka köttet

Skär köttet i lagom stora bitar och putsa eventuellt bort allt för stora fettbitar (valfritt, vi låter dem vara kvar, fett fer god smak och ett saftigt kött).
Lägg i köttet, salt, svartpepparkorn, lagerblad, lök och vitlök i en kastrull och täck med vatten.
Koka på mellanhög värme under ca en och en halv timme.
Skumma av vattnet med jämna mellanrum.

2
Färdig

Tag ur köttet och filtrera kokspaden/buljongen

När köttet har kokat ca en timme och trettio minuter, ta ut köttet från kastrullen och lägg det åt sidan.
Filtrera bort kryddor, lök och vitlöken från kokspaden och ställ den åt sidan.

3
Färdig

Förbered ingredienserna till salsan

Ta bort eventuellt pappersliknande ytterskal och tvätta samtliga tomatillos.
Skala vitlöksklyftorna.
Skär upp löken i klyftor
Tvätta koriander och jalapeñon.
Mät upp kycklingbuljongpulver/kub samt mexikansk oregano.
Mät upp buljongspaden från köttkoket ovan i ett glas eller annan behållare.

4
Färdig

Rosta ingredienserna till salsan

Hetta upp en stekpanna till mycket hög temperatur.
Lägg i tomatillos, lök, vitlök och jalapeño.
Låt vitlöken mjukna något och få några svarta prickar utan att brännas helt. Ta åt sidan. Den brukar bli klar några minuter innan löken.
Låt löken mjukna något och få några svarta områden (se bild) utan att brännas helt. Ta åt sidan.
När alla tomatillos börjat mjukna och färgen till större del ändrats från klart grön till olivgrönt (med delvis bränt skinn), ta dem åt sidan.
Låt skinnet på jalapeñon skrynkla sig helt och delvis bli svart. Chilin ska kännas lite mjuk och dofta ljuvligt. Ta den åt sidan.

5
Färdig

Kör salsan i en blender

Lägg i löken, vitlöken, koriandern, tomatillos, jalapeño, buljong och oregano i en blender och kör på hög hastighet till en jämn salsa.

6
Färdig

Bryn det kokta köttet

Har du hört ordspråket "Nu är det kokta fläsket stelt"? Det brukar inte sällan användas när något gått galet. Det är fel tycker vi. Nu är det dags att steka det kokta fläsket gyllene på alla sidor.

Hetta upp olja i en ler- eller gjutjärnsgryta.
Lägg i lite av fläsken i taget och låt alla bitar få en vacker gyllene färg runt om kring.

7
Färdig
1-2 timmar

Tillsätt övriga ingrediener

Tillsätt den malda spiskumminen och salsa verden från stegen ovan och rör om under några minuter.
Tillsätt kokspaden från köttkoket ovan och låt grytan börja puttra på låg värme under lock.
Rör om i grytan då och då och tillsätt mer av buljongen/köttsspaden om det börja bli torrt.
När köttet nästan är klart kan du ta av locket och låta grytan reducera till önskad tjocklek.
Låt grytan vara såsigare om du ska äta den med ris eller torrare om du ska äta med bönor eller i tortilla som taco!

8
Färdig

Servera

Servera grytan med tillexempel mexikanskt ris, med bönor eller i majstortillas. Personligen föredrar jag en kombination av tortillas och bönor. Några tuggor med gaffel här och där och ett par enstaka tacos.

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Salsa Verde serverad i en traditionell mexikansk lerskål
tidigare
Rostad Salsa Verde med Jalapeño
Lägg de friterade chilifrukterna i tomatsåsn och värm dem försiktigt
nästa
Fyllda chili i tomatsås (Chili Rellenos en Salsa Jitomate)
Salsa Verde serverad i en traditionell mexikansk lerskål
tidigare
Rostad Salsa Verde med Jalapeño
Lägg de friterade chilifrukterna i tomatsåsn och värm dem försiktigt
nästa
Fyllda chili i tomatsås (Chili Rellenos en Salsa Jitomate)

Lämna ett svar