Ingredienser
- 2,5 dl Ris
- 5 dl Vatten
- 1 kub Kycklingbuljongalternativt 1 rågad tesked buljongpulver
- 2 Tomat
- 1/2 Gröna ärtor
- 1 klyfta Vitlök
- 2 Morrot
- 1 Potatis
- Efter smak Färsk koriander
- 1,5 dl Gröna ärtorkokta
- 1 msk Olja
Anvisning
Mexikanskt ris är ett smakrikt tillbehör till din mexikanska måltid och betydligt godare än enkelt kokt ris. Riset är lätt och fluffigt men ändå fullt av smak. Det här riset kan ätas även av dig som inte gillar stark mat, men lite färsk chili kan läggas till om man så önskar hetta.
Fräs riset i olja innan du kokar det
Det som gör en stor del av den goda smaken av det mexikanska riset är processen där man steker de torra riskornen gyllene i olja innan man tillsätter vätskan. Du kan använda ditt favoritris men ett vitt långkornigt ris är vanligast i Mexiko.
Steg
1 Färdig | Skölj och torka riset |
2 Färdig | Gör toamtsalsa till riset |
3 Färdig | Förbered grönsakerna till riset |
4 Färdig | Stek riset gylleneHetta upp olja i en kastrull. |
5 Färdig | Tillsätt tomatsalsan |
6 Färdig | Tillsätt vatten, potatis och morrötterna och koka riset |
7 Färdig | Servera!Servera till en gryta eller i till exempel en burrito. Garnera gärna med lite koriander! |