Entomatadas med kyckling samt vegetarisk ostfyllning

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
För salsan
5 Tomat
1 msk Tomatpuré Valfritt om tomaterna inte är absolut röda och mogna
1-2 Serrano
Efter smak Salt
Efter smak Svartpeppar, mald
2 dl kokspad från kycklingen, eller vatten med buljongtärning Kycklingbuljong
1 klyfta Vitlök
Smaka eventuellt av med en nypa socker om tomaterna inte är i säsong Socker
Kycklingfyllning
2 kycklingbröst Strimlad kyckling Se vårt basrecept på kokt strimlad kyckling här!
Ostfyllning
200 gram Panela Läs mer om Panela och ersättningsprodukter här!
1/2 Lök
För Entomatadas
16 Majstortillas
1/2 dl Olja
Toppings
Efter smak Grädde
Efter smak Isbergssallad
Efter smak Lök
Efter smak Panela

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Entomatadas med kyckling samt vegetarisk ostfyllning

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Vegetarisk & Lakto-ovo-vegetariskt

Entomatadas är både goda, lättlagade och fixas snabbt inför kvällens middag. Du väljer själv om du vill äta vegetariskt eller med kyckling!

  • 40 min
  • Serverar 4
  • Medel

Ingredienser

  • För salsan

  • Kycklingfyllning

  • Ostfyllning

  • För Entomatadas

  • Toppings

Anvisning

Dela

Entomatadas är en variation av Enchiladas (se vårt recept på röda Enchiladas här!), men gjord med en tomatsalsa. Enchiladas betyder ungefär ”Med chili” och har en salsa baserad på just chilis medan Entomatada betyder ”Med tomat, vilket innebär att salsan är baserad på just tomater.

Det här receptet är ett i Mexiko populärt recept och har lite hetta som kommer från gröna, färska, chilis. Du kan själv bestämma hur stark du vill göra din salsa.

Fyllning: Det vanligaste är att fylla enchiladas med kokt strimlad kyckling eller en smulad färskost, Panela. Men man kan givetvis använda fantasin och fylla med valfia grönsaker, chorizo, kött eller något annat gott.

Panela, mexikansk färskost: I receptet använder vi Queso Panela i såväl den vegetariska fyllningen som på toppen av din Entomatada. Du kan lätt byta ut den mot någon annan färsk ost så som Queso Fresco, Indisk Paneer eller till och med lite smulad fetaost. Använder du fetaost rekommenderar vi en lite mindre krämig ost med lite lägre fetthalt som lätt kan smulas.

Allergiinformation: Entomatadas innehåller inte nötter, eller gluten. Vårt recept är också fritt från ägg, skaldjur, baljväxter och liknande.

Rättelse: I bilderna över ingredienserna för salsan nedan lyckades vitlöken smita iväg. Tillsätt vitlök enligt instruktionerna nedan.

(Visited 83 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered salsan

Plocka fram tomater, lök, chili, tomatpuré, vitlök, salt och peppar.
Skala löken och skär i stora bitar. Skala vitlöken (som rullade iväg från den här bilden).

Koka tomater, lök, vitlök och chili tills tomaternas skinn lossnar och chilifrukterna mjuknat.

Lägg tomaterna, chilin, löken och vitlöken tillsammans med lite av kokspaden i en blender och kör tills du fått en väldigt fin salsa.

2
Färdig

Tillaga salsan

Hetta upp lite olja i en stekpanna och lägg i den valfria tomatpurén. Efer några veckor av regnigt väder med lite sol kändes våra tomater lite trista så vi valde att använda en matsked.
När tomatpurén stekt någon minut, tillsätt tomatsalsan.
Låt puttra ett par minuter.
Tillsätt buljongen från den kokta kycklingen eller vatten och vegetarisk buljontärning om du är vegetarian.
Koka tills såsen tjocknat något, ca 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Är tomaterna inte söta kan du även använda någon nypa socker för att balansera syran och få en rund och god smak.

3
Färdig

Stek majstortilla i rikligt med olja

Hetta upp olja i en kastrull eller stekpanna.
Stek/fritera majstortillorna på båda sidor tills de börjar styvna men fortfarande går att vika.
Låt rinna av på ett papper.

4
Färdig

Gör dina Entomatadas

Lägg en friterad majstortilla på en talrik, lägg din önskade fyllning från mitten och nedåt på en tortilla. Vik den sedan på mitten. Repetera för alla dina tortillas. Vi rekommenderar fyra entomatadas per portion.

Täck dina vikta tortillas med den färdigkokta tomatsalsan.

Dekorera med grädde (gärna syrad mexikansk grädde eller Crème fraîche utrörd med några droppar mjölk så den blir mer lättflytande.

Toppa med riven eller smulad ost och tunnt skivad rödlök.

Servera!

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Tlacoyos, vegetarisk mexikansk gatumat eller med Chorizo
tidigare
Bönfyllda Tlacoyos
Bistec a la Mexicana
nästa
Bistec a la Mexicana — Strimlad biff och Jalapeño i tomatsås
Tlacoyos, vegetarisk mexikansk gatumat eller med Chorizo
tidigare
Bönfyllda Tlacoyos
Bistec a la Mexicana
nästa
Bistec a la Mexicana — Strimlad biff och Jalapeño i tomatsås

Lägg till din kommentar