• Hem
  • Salsa
  • Rostad tomatillosalsa med fem olika chili
Rostad tomatillosalsa med fem olika chili

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
6 små tomatillo Tomatillo Ta bort det pappersliknade höljet på tomatillon om detta inte redan är gjort
2 stora oskalade klyftor Vitlök
Halv stor lök Lök Dela upp i bitar
2 hela Guajillo
1 hel Pasilla
1 Habanero
1 Serrano Hittar du inte chile serrano kan du byta ut den mot valfri grön chili
50 gram Chipotle i adobo
Efter smak Färsk koriander Använd såväl stjälkar som blad på koriandern
ca 2 msk Äppelcidervinäger
Efter smak Salt

Näringsdeklaration

Inte tillgängligt för detta recept

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Rostad tomatillosalsa med fem olika chili

Spicy salsa med rökig smak

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt
  • Spicy
  • Vegansk

En rostad tomatillosalsa med fem olika chili. Smakrik, spicy och rökig arom.

  • 30 min
  • Serverar 10
  • Medel

Ingredienser

Anvisning

Dela

De flesta i Mexiko är nog relativt överens om att en bra taco görs eller förstörs av sin salsa. Det finns tusentals olika salsor i Mexiko och vi kommer erbjuda många olika recept. Igår stekte jag upp lite enkelt kött till min taco och rostade flera olika typer av chili till en mustig och relativt stark salsa. Även ett recept som detta går att variera i oändlighet men tekniken för en rostad tomatillosalsa är ofta den samma.

(Visited 923 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered ingredienserna

Tvätta de torkade chilifrukterna i vatten och torka dem från vattendroppar.
Ta bort de rislykteliknande skalen från dina tomatillo och tvätta bort den kladdiga beläggningen.
Skala och skär upp löken i större bitar.
Riv av och tvätta din önskade mängd koriander (se bild för en normal mängd i Mexiko) .

2
Färdig
20 minuter

Rosta dina ingredienser

Värm upp en stor stekpanna eller comal (mexikansk gjutjärnspanna) och rosta dina ingredienser i omgångar eller alla på en gång, beroende på plats. Observera att vitlöken fortfarande ska vara i sitt pappersliknande skal.

3
Färdig
15 minuter

Rosta och förväll de torkade chilifrukterna

Koka upp eller värm en skål vatten i mikrovågsugnen.

Håll extra koll på de torkade chilifrukterna i stekpannan då de kan brännas snabbt. Låt chilin svälla upp lite av värmen och få lite färg innan du vänder på den och rostar andra sidan. När det doftar rejält (men inte brännt) från chilin är de klara att lägga i varmt vatten för att dra i ca 15 minuter. Lägg de återfuktade chilifrukterna i mixern.

4
Färdig

Rosta färska chilifrukterna

De färska chilifrukterna, chile serrano och habanero, ska rostas tills de blir relativt svarta och skinnet får blåsor samt att köttet mjuknat. När de är klara kan du lägga dem i mixern.

5
Färdig
10 minuter

Rosta vitlöken

Rosta vitlöksklyforna tills dess att de börjar kännas mjuka. Var inte orlolig om de börjar få lite svarta fläckar på sidorna. Men låt dem inte brännas helt då smaken kan bli bitter.
Ta bort skalen och lägg klyftorna i mixern.

6
Färdig
15 minuter

Rosta löken

Rosta lökbitarna tills dess att de börjar mjukna och svartnat något på utsidan. Ta dem sedan från pannan och lägg i mixern.

7
Färdig
20 minuter

Rosta tomatillo-frukterna

Tomatillofrukterna är de som brukar ta längst tid. Rosta dem i den torra pannan och vänd med jämna mellanrum. De får gärna svartna på utsidan. Observera att den klart gröna färgen gulnar något när de är klara. När vätska börjar bubbla ur frukterna och de mjuknat är de redo att läggas i mixern.

8
Färdig

Kör allt i mixern

När alla ingredienser är rostade och lagda i mixern är det dags att tillföra vinägern, saltet, chipotle i adobo och koriandern och pulsera tills dess att alla ingredienser blandats till en relativt fin salsa. Du kan mixa mer eller mindre beroende på vilken konsistens som önskas men när vi använder torkad chili bör salsan mixas tämligen fint.

9
Färdig

Servera

Häll upp salsan i en skål och servera till tacos, majschips eller någon annan mexikansk maträtt. Salsan håller någon vecka i kylen.

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Picadillo på tostada
tidigare
Enkel Picadillo
Puerco en Salsa Verde
nästa
Fläsk i Salsa Verde – Puerco en Salsa Verde
Picadillo på tostada
tidigare
Enkel Picadillo
Puerco en Salsa Verde
nästa
Fläsk i Salsa Verde – Puerco en Salsa Verde

Lägg till din kommentar