Ingredienser
- 6 små tomatillo TomatilloTa bort det pappersliknade höljet på tomatillon om detta inte redan är gjort
- 2 stora oskalade klyftor Vitlök
- Halv stor lök LökDela upp i bitar
- 2 hela Guajillo
- 1 hel Pasilla
- 1 Habanero
- 1 SerranoHittar du inte chile serrano kan du byta ut den mot valfri grön chili
- 50 gram Chipotle i adobo
- Efter smak Färsk korianderAnvänd såväl stjälkar som blad på koriandern
- ca 2 msk Äppelcidervinäger
- Efter smak Salt
Anvisning
De flesta i Mexiko är nog relativt överens om att en bra taco görs eller förstörs av sin salsa. Det finns tusentals olika salsor i Mexiko och vi kommer erbjuda många olika recept. Igår stekte jag upp lite enkelt kött till min taco och rostade flera olika typer av chili till en mustig och relativt stark salsa. Även ett recept som detta går att variera i oändlighet men tekniken för en rostad tomatillosalsa är ofta den samma.
Steg
1 Färdig | Förbered ingrediensernaTvätta de torkade chilifrukterna i vatten och torka dem från vattendroppar. |
2 Färdig 20 minuter | Rosta dina ingredienser |
3 Färdig 15 minuter | Rosta och förväll de torkade chilifrukternaKoka upp eller värm en skål vatten i mikrovågsugnen. Håll extra koll på de torkade chilifrukterna i stekpannan då de kan brännas snabbt. Låt chilin svälla upp lite av värmen och få lite färg innan du vänder på den och rostar andra sidan. När det doftar rejält (men inte brännt) från chilin är de klara att lägga i varmt vatten för att dra i ca 15 minuter. Lägg de återfuktade chilifrukterna i mixern. |
4 Färdig | Rosta färska chilifrukterna |
5 Färdig 10 minuter | Rosta vitlöken |
6 Färdig 15 minuter | Rosta lökenRosta lökbitarna tills dess att de börjar mjukna och svartnat något på utsidan. Ta dem sedan från pannan och lägg i mixern. |
7 Färdig 20 minuter | Rosta tomatillo-frukterna |
8 Färdig | Kör allt i mixernNär alla ingredienser är rostade och lagda i mixern är det dags att tillföra vinägern, saltet, chipotle i adobo och koriandern och pulsera tills dess att alla ingredienser blandats till en relativt fin salsa. Du kan mixa mer eller mindre beroende på vilken konsistens som önskas men när vi använder torkad chili bör salsan mixas tämligen fint. |
9 Färdig | Servera |