Fisktacos och Räktacos från Baja California

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
Frityrsmet
250 gram Vetemjöl
1/2 tsk Salt
1/2 tsk Svartpeppar, mald
1 tsk Lökpulver
1/2 tsk Vitlökspulver
1 tsk Bakpulver
33 cl Öl, ljus
Att fritera
400 gram Råa räkor
400 gram Fiskfilé
Snabbsyrad kål
1/4 huvud Rödkål alternativt vitkål, men den röda ger fin färg till din taco
5 dl Vatten
1 dl Vit vinäger
1 tsk Salt
Övriga tillbehör
Enligt smak Chipotledressing
Enligt smak Pico de Gallo
Enligt smak Tortillas
Skivad enligt smak Avokado
Enligt smak Lime

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Fisktacos och Räktacos från Baja California

Egenskaper:
  • Laktosfritt

Lätta, gyllene krispiga friterade räkor och eller fisk med krunshig kål, smakrik chipotle och limedoftande Pico de Gallo.

  • 45 min
  • Serverar 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Frityrsmet

  • Att fritera

  • Snabbsyrad kål

  • Övriga tillbehör

Anvisning

Dela

Fisk- och räktacos från Baja California är oerhört populära i Mexiko, även utanför delstaten Baja California. Läckert lätta gyllene friterade räkor eller remsor av fisk serverade i tortillas med lätt syrad vit- eller rödkål, chipotledressing och pico de gallo. Förutom att vara fantastiskt gott är det också lätt och snabbt att kirra måltiden!

Räkorna: Använd relativt stora råa räkor så som tigerräkor eller Vannameiräkor. Du kan inte använda kokta räkor eftersom dessa kommer bli överkokta och trista i receptet. Skala räkorna och ta bort eventuell tarmkanal.

Fisken: Vilken fast vit fiskfilé som helst fungerar i receptet. Fiskar så som kolja och torsk och andra havsfiskar med vitt kött fungerar utmärkt, men använd din favorit.

Fritera: Bäst och säkrast friterar du i en fritös, men det går även bra att använda en liten kastrull, djup stekpanna eller som vi, en wok. Se till att hålla en temperatur runt 170 grader. Vi testar att oljan är het nog med en vitlöksklyfta (som också ger smak till oljan) och lägger i det vi vill fritera när vitlöksklyftan bubblar på i bra hastighet. Använd en neutral olja som passar bra till fritering så som rapsolja eller solrosolja, men det går också bra med sojaolja, även om undertecknad inte gillar smaken av denna.

Öl: Frityrsmeten i receptet innehåller öl, du kan givetvis använda alkoholfri öl om så önskas. Använd en ljus, gärna mexikansk, öl till smeten. Öl är givetvis också den bästa drycken till måltiden.

Tillbehören: Det finns några klassiska tillbehör som mer eller mindre är ett måste i en god Baja-fish taco eller räktaco. Strimlad vit- eller rödkål som gärna får syras i lite vinäger under någon timme (se instruktioner i receptet nedan) och chipotledressing (se recept på chipotledressing här!) är kanske viktigast men en snabb pico de gallo (se recept på Pico De Gallo här!) ger en härlig friskhet till din taco och tar bara ett par minuter att göra.

Tortillas: Bäst smakar det med en äkta majstortilla men det går även bra med en vetetortilla om du hellre önskar det, men absolut inte ett friterat tacoskal.

(Visited 1 621 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered frityrsmeten

Mät upp samtliga ingredienser för frityrsmeten.
Sikta ner mjölet i en bunke.
Tillsätt de övriga torra ingredienserna och blanda väl.
Häll i ölen lite i taget under omrörning tills du fått en frityrsmet som lätt täcker det fu vill fritera utan att droppa allt för mycket.

2
Färdig

Fritera fisken och räkorna

Skala räkorna och rensa eventuellt bort tarmkanalen.
Skär fisken i lite mindre än centimetertjocka remsor.
Hetta upp oljan i en fritös, kastrull eller wok till ungefär 170 grader.
Lägg i räkor- och eller fisken i frityrsmeten och blanda väl så att alla hörn och krokar är täkt av frityrsmet.
Lyft upp en räka eller fiskbit i taget och låt överflödlig frityrsmet droppa tillabaka.
Lägg försiktigt i räkorna och fisken en i taget i den heta oljan. Lägg inte i för många i taget eftersom oljan då kan komma ner i temperatur samt att rökorna eller fiskbitarna lätt fastnar i varandra.
Fritera tills gyllene runt om. Vänd då och då.
Låt överflödig olja rinna av på ett hushållspapper.

3
Färdig

Snabbsyrad kål

Skiva upp din vit- eller rödkål i tunna remsor.
Lägg kålen i en skål och häll på vatten och vinäger samt blanda i saltet.
Låt stå minst 30 minuter men gärna ett par timmar. Rör om då och då.

4
Färdig

Servera!

Lägg fisken och eller räkorna på mjuka tortillas och toppa med kålen, chipotledressing och salsa (Pico de Gallo är den mest traditionella till den här rätten). Pressa över lite färsk lime om du önskar. Det är också gott med lite avokado på toppen.

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Chipotledressing
tidigare
Chipotledressing
Chilaquiles Verdes con Huevo - Chilaquiles i grön salsa med ägg, ost, lök och grädde.
nästa
Chilaquiles Verdes — Majschips i grön salsa, vegetariskt, med ägg eller kyckling
Chipotledressing
tidigare
Chipotledressing
Chilaquiles Verdes con Huevo - Chilaquiles i grön salsa med ägg, ost, lök och grädde.
nästa
Chilaquiles Verdes — Majschips i grön salsa, vegetariskt, med ägg eller kyckling

Lägg till din kommentar