• Hem
  • Antojitos
  • Chipotlemarinerad grillad kyckling i Burritos och Tacos — Pollo Asado
Chipotlemarinerad grillad kyckling i Burritos och Tacos  — Pollo Asado

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
För den grillade kycklingen
500 gram Kycklinglårfilé
100 gram Chipotle i adobo Liten burk = 100 gram chipotle med sås
1/4 Lök
2-4 klyftor Vitlök beroende på storlek och smak
1 Lime
1 msk Worcestershiresås
1/2 tsk Spiskummin, mald
1/2 tsk Torkad oregano
1/2 tsk Salt
1/2 tsk Svartpeppar, mald
Serveringsförslag för Burritos
4 Stora vetetortilla för burrito
1 dl Refried Beans
1 Tomat
Enligt smak Lök
Enligt smak Isbergssallad eller valfria salladsblad
Enligt smak Salsa Hitta våra recept på salsa här!
Enligt smak Riven ost
Serveringsförslag för Tacos
4-6 Tortillas Valfria tortilals, gärna majs
Efter smak Lök
Efter smak Salsa Hitta våra recept på salsa här!
Efter smak Färsk koriander
Efter smak om så önskas Avokado

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Chipotlemarinerad grillad kyckling i Burritos och Tacos — Pollo Asado

Mör, saftig marinerad kyckling med en explosion av smaker perfekt för helgens tacos eller burritos

  • 35 min
  • Serverar 2
  • Lätt

Ingredienser

  • För den grillade kycklingen

  • Serveringsförslag för Burritos

  • Serveringsförslag för Tacos

Anvisning

Dela

Pollo Asado, grillad kyckling, är populärt i Mexiko och i många gatuhörn säljs hela grillade kycklingar eller som här, kycklingbitar. Kycklingen är ofta marinerad i någon form av adobo, dvs en marinad baserad på milda eller heta chili.

Kycklingen: Vi använder gärna benfria kycklinglårfiléer som går snabbt att grilla samt behåller sina safter även om man skulle råka grilla lite för länge. Kycklinglår är också betydligt smakrikare än kycklingbröstfilé och tillagas snabbare. Du använder vilken styckesdetalj du önskar, med eller utan ben. Anpassa då tillagningstiden nedan.

Marinaden: I den här marinaden använder vi Chipotle i adobosås vilket går att finna i många olika livsmedelsaffärer, antingen hela chipotle i sås eller som puré. Marinera kycklingen minst tre timmar och upp till ett dygn.

Servera: Du kan äta den grillade kycklingen i allt från tacos och burritos som i sallader, nachos eller vad du än önskar. Här ger vi serveringsförslag för såväl burritos som tacos.

Tacos: Strimla den färdiggrillade kycklingen och lägg i en mjuk majstortilla (alternativt vetetortilla) och toppa med valfri salsa, lite hackad lök och avokado om så önskas.

Burritos: Butrritos är rullar gjorda av vetetortillas med fyllning, rätten kommer ursprunglingen från delstaten Chihuahua i norra Mexiko och äts främst i norra Mexiko och södra USA. Burritos har med all rätt spridit sin populäritet över storta delar av Mexiko och världen och äts såväl till lunch och middag som till frukost. Vi ger ett förslag på en bra burrito med chipotlemarinerad kyckling nedan!

(Visited 333 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered kycklingen

Tvätta kycklingen och skär bort eventuella benrester samt stora fettdepåer.

2
Färdig

Förbered ingredienserna till marinaden

Skala och skär upp löken. Beräkna ungefär en fjärdedels lök per 500-700 gram kyckling.
Skala vitlöksklyftorna, vi använder 2-4 klyftor beroende på storlek till 500-700 gram kyckling. I bilden används två små och två medelstora klyftor.
Mät upp salt, peppar, mald spiskummin och mexikansk oregano.
Mät upp Worcestershiresås.
Öppna en liten burk chipotle i adobosås, vi använder en 100-gramsburk per 500-700 gram kyckling. Använder du chipotlepaste använder du motsvarande vikt pasta.
Plocka fram en lime redo att pressas ned i marinaden.

3
Färdig

Gör marinaden

Lägg samtliga av ovan ingredienser i en behållare anpassad för stavmixer eller i en vanlig blender (en stor blender kan ha svårt att göra puré av en liten mängd ingredienser) och pressa i juicen från en lime.
Kör blendern eller stavmixern tills du fått en jämn och slät puré.

4
Färdig
3-24 timmar

Marinera kycklingen

Lägg den tvättade kycklingen i en påse eller skål och häll på marinaden.
Blanda väl.
Täck skålen med plastfilm om du marinerar i en bunke. Vi föredrar att marinera i en Ziplock-påse eftersom det är lätt att blanda om då och då.
Marinera i kylen i minst tre timmar och upp till 24 timmar. Förbered gärna dagen innan så går det snabbt att fixa fiestan dagen efter.

5
Färdig
20 minuter

Tänd grillen

Tänd grillen och vänta tills kolen vitnat och är riktigt riktigt het.

6
Färdig
ca 12 minuter

Grilla kycklingen

Grilla kycklingen ungefär 5-6 minuter per sida eller tills dess att den är helt genomstekt. Grilla hellre kycklinglårfilé en minut för länge än för kort tid då dess fett smälter bra och håller köttet saftigt. Innertemperaturen ska hålla ca 70 grader när kycklingen är klar. Är du osäker kan du skära upp en bit och se att den är helt vit rakt igenom och helt saknar rosa nyans.

7
Färdig

Skär upp kycklingen

Låt kycklingen vila tio minuter och skär den sedan till remsor för att lägga i tacos eller burritos

8
Färdig

Servera som Tacos!

Värm valfria tortillas i en stekpanna.
Lägg kycklingen på tortillan och toppa med valfria tillbehör såsom:
Hackad rå lök.
Salsa (vi har många olika salsor i vårt receptarkiv! Här använder vi den supersnabba salsaverde samt rostad habanerosalsa).
Koriander.
Skivad avokado (vi har avokado i salsan här)
Om så önskas kan du även ha lite strimlad sallad på.

9
Färdig

Fyll dina burritos!

Värm en stor vetetortilla för burritos i en stekpanna, det gör att den mjuknar och inte spricker lika lätt när du rullar den.
Bred på lite refried beans i mitten av tortillan-
Lägg på kycklingen på bönorna.
Riv osten och lägg på kycklingen.
Lägg skivad tomat på kycklingen.
Lägg på ett par skedar valfri salsa på osten.
Lägg i skivad tomat.
Lägg i hackad rå lök.
Toppa med strimlad sallad.

10
Färdig

Rulla din burrito

Börja med att vika över toppen och botten av din burrito.
Vik sedan över höger flik.
Rulla sedan ihop din burrito så tätt du kan.
Se animation.

11
Färdig

Stek din burrito

Lägg sidan med skarven nedåt i en stekpanna under ca en minut, det gör att skarven inte öppnar sig lika lätt när du äter din burrito.

12
Färdig

Servera!

Servera din burrito med lite Crème Fraîche och eventuellt lite extra salsa!

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Supersnabb Salsa Verde med Avocado
tidigare
Lata supersnabba avokadosalsan
Rostad habanerosalsa från Yucatan
nästa
Rostad habanerosalsa från Yucatan
Supersnabb Salsa Verde med Avocado
tidigare
Lata supersnabba avokadosalsan
Rostad habanerosalsa från Yucatan
nästa
Rostad habanerosalsa från Yucatan

Lägg till din kommentar