Huevos con Chorizo

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
130 gram Chorizo rå mexikansk från butik eller hemmagjord
2-3 Ägg
1/2 liten Lök
Efter smak Salt
1/4 Om så önskas Jalapeño
För stekning Olja
För servering
Valfria Tortillas
Valfri mångd hackad Lök
Valfri mängd Färsk koriander
Valfri mängd Avokado

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Huevos con Chorizo

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt
  • Spicy
  • Vegetarisk & Lakto-ovo-vegetariskt

En snabb äggröra med kryddig mexikansk chorizo är en perfekt start på vilken dag som helst. Ät den som tacos, på toast eller gör en matig burrito!

  • 15 min
  • Serverar 1
  • Lätt

Ingredienser

  • För servering

Anvisning

Dela

Huevos betyder ägg och chorizo är en kryddig (men inte nödvändigtvis het) mexikansk korv. Huevos con Chorizo är en snabb och lättlagad mexikansk frukost som kan få vilken mulen dag som helst kännas som en fiesta.

Stek upp din smulade chorizo med lite lök, tillsätt hackad tomat om du så önskar, lite hackad eller skivad chili för dig som vill ha lite mer hetta och tillsätt slutligen äggen och gör en snabb röra.

Jag föredrar en lite högre halt av chorizo och använder två ägg receptet nedan, om du önskar en mer äggig röra kan du tillsätta ett ägg till.

Servera: Servera dina ägg med chorizo i tortillas (vete eller majs) med lite salsa och avocado, eller varför inte på en toast? Vill du göra frukosten till en riktig brunch passar det perfekt med lite refried beans till dina ägg. Det är även vanligt att lägga lite bönor och äggröran i en stor vetetortilla, toppa med lite salsa och ost och rulla ihop till en fantastisk frukostburrito!

Gör den lacto-ovo-vegetarisk: I vårt basrecept för Mexikansk Chorizo tipsar vi om hur du kan göra vegansk chorizo lätt från ditt eget hem!

(Visited 137 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Förbered ingredienserna

Ta ur chorizon från sitt skinn om den kommer i formen av en korv.
Hacka löken.
Skiva eller hacka Jalapeño eller annan chili om så önskas, kan uteslutas då chorizon har mycket smak i sig.
Knäck äggen i en skål och rör ihop dem lite med en gaffel.

2
Färdig
8 minuter

Stek chorizon och löken gyllene

Hetta upp lite olja i en panna, använder du mager eller vegetarsik chorizo krävs det lite mer olja.
Lägg i chorizon och bryt upp den till en färsliknande konsistens.
Tillsätt löken.
Stek på medeltemperatur tills chorizon är genomstekt (chorizo är en rå fläskprodukt) och tills löken börjar bli gyllene.

3
Färdig

Tillsätt chili (valfritt)

Tillsätt den skivade eller hackade chilin och stek under ungefär en minut tills den börjat avge sin härliga doft. Chilin ska inte mjukna för mycket då vi vill ha dess fräscha färska smak kvar.

4
Färdig

Tillaga äggen

Häll på äggen på din chorizo-blaning och låt stelna något, men inte helt.
Rör sedan om i äggblandningen tills dess att äggen är helt tillagade, enligt ditt önsemål!

5
Färdig

Servera!

Du kan äta dina ägg med chorizo på många sätt, på toast, i burrito, som de är, med bönor eller som här, som fyllning i tacos. På bilden serverar jag i en majstortilla och en vetetortilla som jag värmt i den överblivna oljan där jag stekt äggen.
Det är gott med lite salsa, hackad lök, koriander och avokado men var kreativ och gör din egen specialare!

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Queso Birria som doppas i soppa
tidigare
Birria de Res & Queso Birrias—Birria på biff
Supersnabb Salsa Verde med Avocado
nästa
Lata supersnabba avokadosalsan
Queso Birria som doppas i soppa
tidigare
Birria de Res & Queso Birrias—Birria på biff
Supersnabb Salsa Verde med Avocado
nästa
Lata supersnabba avokadosalsan

Lägg till din kommentar