Kycklingfajita — Fajita de Pollo

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
500 gram Kycklingbröst, benfritt
1/2 Lök 1/2 stor lök eller en medium
2 klyftor Vitlök
1/2 Lime Juicen av
1/2 Röd paprika
1/2 Grön paprika
enligt smak Serrano kan uteslutas
1/2 tsk Socker, Brunt
1/2 tsk Spiskummin, mald
1/2 tsk Svartpeppar, mald
1/2 tsk Torkad oregano
1 kub Kycklingbuljong smulad kub eller 1 tsk buljongpulver
15 cl Öl, ljus
För stekning Olja
Till servering
Avokado
att ringla över tacon Salsa
att ringla över tacon Grädde
att pressa över tacon Lime
servera i valfria tortillas Tortillas

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Kycklingfajita — Fajita de Pollo

Chicken Fajita eller kycklingfajita är en snabb, enkel, men smakrik rätt du kan slänga ihop snabbare än du kan säga "en kryddpåse gör ingen fajitaätare glad". Med färska ingredienser du kan hitta i vilken livsmedelsbutik som helst slänger du snabbt ihop fredagens tacos (eller vilken annan dag som helst för den delen).

Egenskaper:
  • Laktosfritt

Ingredienser

  • Till servering

Anvisning

Dela

Fajita betyder ungefär ”litet bälte” och det är just formen som gett Fajita dess namn, inte någon speciell kryddblandning (eller kryddpåse). Det handlar altså om hur de olika ingrediensera är skurna — som små bälten.

Fajita kan göras hjelt vegetarisk, på biff, fläsk eller som här, på kyckling. Det finns flera olika sätt att smaksätta sina fajitas, när det kommer till kyckling är det här vår favorit. Fajita uttals ungefär ”Fa-hii-ta”.

Kycklingen marineras i bland annat öl men all alkohol kommer att koka bort under tillagningen. Ölen kan även bytas ut mot alkoholfri om så önskas.

Hetta: När det kommer till hetta i rätten kan man helt utesluta chilin om så önskas, eller tillsätta mer om man gillar heta rätter. Om man väljer att göra rätten utan chili kan man alltid tillsätta mer hetta vid sidan av med hjälp av lite salsa eller hot sauce.

Tex-mex eller bara mex? Faktum är att Fajitan (eller i alla fall en version av den) uppfanns av mexikanska rancheros i Texas gör att vi placerar det här receptet i båda kategorierna. Den här versionen är väldigt populär i just Mexiko.

Servera: Du kan servera din Fajita i tortillas, som tacos, välj mjuka vetetortillas eller mjuka majstortillas precis som du vill. Rätten kommer från början från området runt södra USA eller norra Mexiko där vetetortillan är vanlig. Det är även gott att göra en burrito av Fajitan, lägg då önskade tillbehör i en stor vetetortilla tillsammans med salsa och rulla ihop!

(Visited 2 383 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig

Strimla kycklingbrösten

Putsa bort eventuella benrester eller stora fettdepåer från kycklingbröstet.
Skär kycklingbröstet längsleds till långa remsor.

2
Färdig

Ta fram dina ingredienser

Ta fram och tvätta dina grönsaker.
Mät upp dina kryddor och örter.

3
Färdig

Marinera kycklingen

Lägg den strimlade kycklingen i en skål och addera socker, buljong, spiskummin, peppar och oregano.
Hacka eller pressa i vitlöken till kycklingen.
Pressa i en halva lime i kycklingen.
Rör om ordentligt med dina händer.
Tillsätt ölen och rör om försiktigt.
Låt marinera medan du förbereder övriga ingredienser.

4
Färdig

Skär upp dina grönsaker

Skär paprikan i remsor.
Skiva löken i halvmånar.
Hacka upp din chile serrano (eller annan valfri chili) om du vill använda chili i din Fajita. Tänk på att salsan vid sidan av också innehåller chili.

5
Färdig

Stek löken hastigt tills den börjar få färg

Hetta upp olja i en stekpanna tills den börjar ryka.
Tillsätt löken och rör om i pannan. Låt löken börja få lite färg.

6
Färdig

Lägg i kycklingen i stekpannan

Fortsätt hålla maximal temperatur möjlig i stekpannan och lägg i din kyckling. Låt så LITE av marinaden följa med i stekpannan som möjligt. Marinaden kommer vi använda senare.
Stek kycklingen tills den börjar bli gyllene.

7
Färdig

Addera paprikan

När kycklingen tagit färg, lägg i paprikan och fortsätt stek på högsta möjliga temperatur. Låt steka en minut.

Tillsätt marinaden kycklingen låg i.

Fortsätt steka din fajita under omrörning tills vätskan evaporerat.

8
Färdig

Servera

Servera dina kycklingfajitas som tacos i mjuka majs- eller vetetortillas.
Toppa med valfria ingredienser så som salsa enligt smak, grädde eller Crème fraîche samt avokado. Pressa gärna lite färsk lime över din taco.

Ps. Drick gärna ett ljust mexikanskt öl (med eller utan alkohol) till din måltid!

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
NMexikanskt ris serverat med gryta
tidigare
Mexikanskt ris med rotfrukter
Enkel Salsa Verde
nästa
Enkel Salsa Verde
NMexikanskt ris serverat med gryta
tidigare
Mexikanskt ris med rotfrukter
Enkel Salsa Verde
nästa
Enkel Salsa Verde

Lägg till din kommentar