• Hem
  • Grytor
  • Revben i Salsa Verde — Costillas de Puerco en Salsa Verde
0 0
Revben i Salsa Verde — Costillas de Puerco en Salsa Verde

Dela det på sociala nätverk:

Eller så kan du kopiera och dela den här adressen

Ingredienser

Justera portioner:
Kokt kött
550 gram Revben av fläsk Bitar av tjocka revben
550 gram Grytbitar av fläsk
1/2 Lök
2 klyftor Vitlök
2 Lagerblad
12 hela korn Svartpeppar
1 tsk Salt
Rostad Salsa Verde
7 mellanstora Tomatillo
1 Jalapeño
1/2 Lök
3 klyftor Vitlök
1/2 tsk Torkad oregano
150 ml Buljong av fläsk buljongen/kokspaden från det kokta köttet
1 kub Kycklingbuljong
Enligt bild eller smak Färsk koriander
Färdigställande av gryta
1/2 tsk Spiskummin, mald
efter behov Buljong av fläsk
eventuellt för att smaka av grytan Salt
eventuellt för att smaka av grytan Socker, Brunt

Bokmärk receptet

Du måste logga in eller registrera ett konto för att lägga till detta innehåll i ett bokmärke.

Revben i Salsa Verde — Costillas de Puerco en Salsa Verde

Smaksensation med revben och kött som faller i bitar i en grön smakrik salsa

Egenskaper:
  • Glutenfritt
  • Laktosfritt

En härlig gryta med fläsk som faller i bitar i kombination med en smakrik salsa gjord på tomatillos och jalapeño. Du bestämmer om den ska vara mild men smakrik eller ha ett litet bett.

  • 3:30
  • Serverar 4
  • Medel

Ingredienser

  • Kokt kött

  • Rostad Salsa Verde

  • Färdigställande av gryta

Anvisning

Dela

Revben (Costillas uttalas kostijjas) är en oerhört populär ingrediens i det mexikanska köket, de små bitarna vid sidan som inte passar in bra i det perfekta revbenssjället säljs ofta billigt och komplementerar man med lite extra fläskkött så har man en billig och fantastiskt god måltid. Såväl det höga fettinnehållet samt smakerna som kommer fram från benen ger den här grytan en fantastisk smak, den rostade gröna salsan tar smakerna till ännu högre dimensioner.

Grytan kan serveras till ris (varför inte mexikanskt ris?), bönor eller som fyllning i tacos eller en kombination av alla.

Tips: Om du inte kan få tag på färska tomatillos kan du hoppa över steget där de rostas i en panna, rosta ändå chili, lök och vitlöken. Mängden chili i receptet leder till en relativt mild gryta, om du önskar lite mer bett kan du dubbla mängden chili.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Steg

1
Färdig
1 timme och 30 minuter

Koka köttet

Skär köttet i lagom stora bitar och putsa eventuellt bort allt för stora fettbitar (valfritt, vi låter dem vara kvar, fett fer god smak och ett saftigt kött).
Lägg i köttet, salt, svartpepparkorn, lagerblad, lök och vitlök i en kastrull och täck med vatten.
Koka på mellanhög värme under ca en och en halv timme.
Skumma av vattnet med jämna mellanrum.

2
Färdig

Tag ur köttet och filtrera kokspaden/buljongen

När köttet har kokat ca en timme och trettio minuter, ta ut köttet från kastrullen och lägg det åt sidan.
Filtrera bort kryddor, lök och vitlöken från kokspaden och ställ den åt sidan.

3
Färdig

Förbered ingredienserna till salsan

Ta bort eventuellt pappersliknande ytterskal och tvätta samtliga tomatillos.
Skala vitlöksklyftorna.
Skär upp löken i klyftor
Tvätta koriander och jalapeñon.
Mät upp kycklingbuljongpulver/kub samt mexikansk oregano.
Mät upp buljongspaden från köttkoket ovan i ett glas eller annan behållare.

4
Färdig

Rosta ingredienserna till salsan

Hetta upp en stekpanna till mycket hög temperatur.
Lägg i tomatillos, lök, vitlök och jalapeño.
Låt vitlöken mjukna något och få några svarta prickar utan att brännas helt. Ta åt sidan. Den brukar bli klar några minuter innan löken.
Låt löken mjukna något och få några svarta områden (se bild) utan att brännas helt. Ta åt sidan.
När alla tomatillos börjat mjukna och färgen till större del ändrats från klart grön till olivgrönt (med delvis bränt skinn), ta dem åt sidan.
Låt skinnet på jalapeñon skrynkla sig helt och delvis bli svart. Chilin ska kännas lite mjuk och dofta ljuvligt. Ta den åt sidan.

5
Färdig

Kör salsan i en blender

Lägg i löken, vitlöken, koriandern, tomatillos, jalapeño, buljong och oregano i en blender och kör på hög hastighet till en jämn salsa.

6
Färdig

Bryn det kokta köttet

Har du hört ordspråket "Nu är det kokta fläsket stelt"? Det brukar inte sällan användas när något gått galet. Det är fel tycker vi. Nu är det dags att steka det kokta fläsket gyllene på alla sidor.

Hetta upp olja i en ler- eller gjutjärnsgryta.
Lägg i lite av fläsken i taget och låt alla bitar få en vacker gyllene färg runt om kring.

7
Färdig
1-2 timmar

Tillsätt övriga ingrediener

Tillsätt den malda spiskumminen och salsa verden från stegen ovan och rör om under några minuter.
Tillsätt kokspaden från köttkoket ovan och låt grytan börja puttra på låg värme under lock.
Rör om i grytan då och då och tillsätt mer av buljongen/köttsspaden om det börja bli torrt.
När köttet nästan är klart kan du ta av locket och låta grytan reducera till önskad tjocklek.
Låt grytan vara såsigare om du ska äta den med ris eller torrare om du ska äta med bönor eller i tortilla som taco!

8
Färdig

Servera

Servera grytan med tillexempel mexikanskt ris, med bönor eller i majstortillas. Personligen föredrar jag en kombination av tortillas och bönor. Några tuggor med gaffel här och där och ett par enstaka tacos.

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Recensioner av recept

Det finns inga recensioner av det här receptet. Använd formuläret nedan för att skriva din recension
Salsa Verde serverad i en traditionell mexikansk lerskål
tidigare
Rostad Salsa Verde med Jalapeño
Lägg de friterade chilifrukterna i tomatsåsn och värm dem försiktigt
nästa
Fyllda chili i tomatsås (Chili Rellenos en Salsa Jitomate)
Salsa Verde serverad i en traditionell mexikansk lerskål
tidigare
Rostad Salsa Verde med Jalapeño
Lägg de friterade chilifrukterna i tomatsåsn och värm dem försiktigt
nästa
Fyllda chili i tomatsås (Chili Rellenos en Salsa Jitomate)

Lägg till din kommentar