De mexikanska dryckerna Tequila och Mezcal
Ibland glömmer jag nästan bort att det fanns en tid innan pandemin med nedstängningar, inställda evenemang och ständiga munskydd men när jag kollade igenom min bildsamling här om dagen hittade jag ett intressant evenemang från tiden innan. För några år sedan besökte jag och en kompis en gigantisk Mezcal-mässa i ett charmigt gammalt hus i Mexico City. På mässan trängdes nära hundratalet producenter av hantverksproducerade alkoholhaltiga drycker gjord på kaktusarten Agave.
Agave
Agave är en stor grupp av kaktusar som växer över större delen av Mexiko. När man skalar av bladen finner man agavehjärtat, kallad Piña (ananas) på spanska. Det är denna frukt som rostas (när det handlar om Mezcal, men inte Tequila), krossas, fermenteras och destileras. Olika agave ger olika smakupplevelser.
Film från Mezcal-mässan och Mexikos Tequila- och Mezcalmuseum
Här nedan kan ni se en kort liten film om Tequila och Mescal från just den här mässan samt det fantastiska Tequila- och Mezcalmuseet i Garibalid i centrala Mexico City. Under filmens gång kommer det små förklaringar och de olika producenterna berättar om just deras produkter och metoder.
[…] Läs hela inlägget av Allt om Mexikansk mat här –> De mexikanska dryckerna Tequila och Mezcal […]