Revbensstek av biff — Costilla de Res
Costilla (uttalas ungefär ”Kå-stijja”) de Res, eller Shortribs, Revben av biff är en väldit viktig och populär ingrediens i mexikansk matlagning. Större bitar av revben tillagas gärna på en grill medan uppsågade kuber av köttet med ben ofta används i grytor.
I Sverige är denna styckesdetalk oftare i större bitar med längre revben jämfört med i Mexiko där revbenen ofta är kapade i mindre bitar, speciellt när de ska användas till en gryta. Kan du inte få tag på dessa bitar går det bra att byta ut dem mot de svenska längre bitarna av revbensstek. Tänk då på att koktiden kan komma att öka.
Revben av biff ger en fantasisk smak i grytan men kräver sin tid att bli riktigt mör så att köttet faller av benen. En kortare tillagingsttid resulterar i ett segt kött som gärna fastnar mellan tänderna. Så tillaga i en tryckkokare eller under 3-4 timmar (eller mer) på spisen. En slow cooker är ett annat bra alternativ för att tillaga grytor med revben av biff eftersom grytan kan stå och puttra från tidig morgon till kväll.
Du hittar recept med revbensstek här!