Chile de Arbol

Chile de Arbol kan översättas till ungefär ”trädchili” och namnet kommer från att de växer på stora trädliknande buskar. Chile de Arbol är en av de viktigaste chilisorterna i Mexiko och används oftast torkad, även om det händer att den ibland äts färsk.
Familj: Chile de Arbol är en Capsicum Anuum och är närbesläktad med bland annat Birds-eye och Cayenne och dessa sorter kan möjligtvis ha kommit från Arbol när de spreds vidare över världen.
Scoville: Chile de Arbol kan variera från medelstarka 10 000 scoville till heta 30 000 scoville, så det är alltid lite lotteri om salsan blir het eller jättehet.

Användningsområde: Chile de Arbol är ett aboslut måste i flera mexikanska salsor, bland annat Salsa Macha och ”secreto de los Taqueros”, det vill säga tacoståndets hemliga salsa. Det är nämligen tämligen ovanligt att restauranger och tacostånd över landet inte har en röd salsa med just Chile de Arbol.
Hitta våra recept med Chile de Arbol här!
Köp Chile de Arbol Online!
Du kan köpa Chile de Arbol på Extreme Foodoch på Andale.se