https://www.mexicankitchen.se
  • Logga in
  • Registrera
  • Hem
  • Hitta recept
    • Kategorier
    • Sök efter ingredienser
    • Lägg till recept
  • Råvaror & ersättningar
  • Utrustning
  • Mer
    • Blogg
    • Om mig
    • Ordlista: Mexikanska ingredienser
    • Medlemsklubbar
      • Medlemsklubb
      • Ämnesdiskussion
      • Användarprofil
    • Kontakt
    • Visa alla författare
    • Mycket mera mat (Länksamling)
  • Hem
  • Hitta recept
    • Kategorier
    • Sök efter ingredienser
    • Lägg till recept
  • Råvaror & ersättningar
  • Utrustning
  • Mer
    • Blogg
    • Om mig
    • Ordlista: Mexikanska ingredienser
    • Medlemsklubbar
      • Medlemsklubb
      • Ämnesdiskussion
      • Användarprofil
    • Kontakt
    • Visa alla författare
    • Mycket mera mat (Länksamling)
MexicanKitchen.se logotyp
  • Hem
  • Redaktionellt & Blogg
  • Måsten i ditt mexikanska skafferi

Måsten i ditt mexikanska skafferi

Inlagt den okt 4th, 2021
av Henric
Kategorier:
  • Redaktionellt & Blogg
Ditt mexikanska skafferi

Här på sajten har vi en avdelning kallad just ”Det mexikanska skafferiet” där du kan läsa om olika viktiga ingredienser i det mexikanska köket. Vissa av dessa ingredienser kan vara svåra att hitta i din vanliga livsmedelsaffär och kräver därför lite planerande. I den här artikeln kommer vi rekommendera vad du alltid behöver ha hemma för att kunna laga många populära autentiska recept samt var du kan handla dem. Butikerna i artikeln har inte sponsrat oss på något vis och vi kommer lista alla mexikanska livsmedelsbutiker vi känner till. Tycker du det saknas någon butik i listan? Hör av dig till oss så löser vi det!

Listan nedan är uppdelad i olika produktkategorier och ger som sagt en fingervisning om vad som absolut bör finnas hemma i ditt skafferi, vissa recept kräver andra ingredienser som är svåra att hitta (vi ger länkar till dessa i vårt skafferi) och andra kan man nästan alltid lätt hitta i livsmedelsbutiken. Vi har valt att utesluta färska ingredienser i den här artikeln då rätter som kräver dessa ingredienser ändå måste göras när det finns tillgång.

Torkade chili

  • Chile de Arbol
    Ofta använd i olika salsor samt i rätter som ska ha lite mer hetta. Läs mer om Chile de Arbol här!
  • Chile Guajillo
    En stor mild chili helt utan hetta som används för sin speciella smak. Ofta använd i salsor, marinader samt i en av mina absoluta favoriträtter med skaldjur—Camarones al Ajillo. Läs mer om Chile Guajillo här!
  • Chile Ancho
    Ännu en stor och mild chili med nästan lite söta chokladtoner. Perfekt i såser och marinader samt att fylla med kött eller ost! Läs mer om Chile Ancho här!
  • Chile Chipotle
    Chile chipotle är en röktorkad Jalapeño som ger både god rökig smak som lite hetta till din gryta eller salsa och marinad. Chipotle finns i två olika versioner, en som ofta kallas Chipotle Seco och är mer brunaktig och slät samt en som kallas Morita och är mörkare i färgen och skrynklig. Du kan ha en eller båda av dessa hemma. Chile chipotle är också vanlig som konserv i en lag av tomat, lök, vitlök och vinäger. Se alltid till att ha ett par av dessa burkar hemma också! Läs mer om Chipotle här!

Tortillas och dess produkter

  • Majstortillas
    En mexikansk tacos äts nästan bara i mjuka majstortillas och kan friteras eller stekas i lite olja när man vill göra något krispigt. En äkta majstortilla är glutenfri och håller i veckor i din kyl. ICA säljer en produkt de kallar för majstortilla som är en blandning av majs och vete, således inte glutenfri och passar inte alls i recepten ovan. Faktum är att vi aldrig sett en liknande tortilla i Mexiko och gränsar till bedräglig marknadsföring. Köp riktiga majstortillas från någon av butikerna nedan! Läs mer om majstortillas här!
  • Tostadas
    Tostadas är gyllene friterade platta majstortillas som toppas med olika ingredienter som snacks eller huvudrätt. Du gör enkelt dina tostadas själv genom att fritera eller steka gamla (de som redan värmts upp en gång och blivit över eller som börjat torka av andra anledningar) majstortillas i lite olja tills de är gyllene och krispiga, men det är alltid bra att ha ett paket hemma i skafferiet. De håller en mindre evighet. Läs mer om tostadas här!
  • Totopos
    Totopos är krispiga majschips som ofta felaktigt kallas Nachos. Precis som med tostadas gör du lätt egna totopos a gamla torra tortillas. Klipp dem i trianglar och fritera eller stek i rikligt med olja tills du fått krispiga chips. Totopos är ett måste i många maträtter och snacks såsom Nachos (Nachos är i princip totopos med garnering av kött, salsa, kanske smält ost och liknande) eller Chilaquiles där chipsen läggs i varm salsa och sedan serveras med stekt ägg, eventuellt kyckling, lite ost, lök och grädde som frukost. Läs mer om Totopos här!
  • Vetetortillas
    Vetetortillas äts normalt sett mest i norra Mexiko då resten av landet använder mjuka majstortillas. Det finns dock några rätter där vetetortillan används även i resten av landet. Sincronizadas är till exempel två mjuka vetetortillas med ost och övrig fyllning som sedan steks. I Mexiko är Quesadillas normalt sett gjorda med majstortillas medan Sincronizadas är gjorda med vete. Tacos med vetetortillas och ofta ost kallas för Gringas. Stora vetetortillas används också för att göra burritos.
  • Tacoskal och tacotubs

Övriga kryddor och smaksättare

  • Spiskummin
    Många mexikanska maträtter innehåller spiskummin, men inte lika mycket som texmex-maten. I Mexiko används kryddan mer sparsamt och tar inte över smaken som annars är så vanligt med de olika kryddpåsarna du hittar i livsmedelsbutiken. Se till att ha såväl hela frön som pulver hemma.
  • Mexikansk oregano
    Den mexikanska oreganon skiljer en hel del i smak från den europeiska, faktum är att den europeiska oreganon och den mexikanska inte ens är besläktade. De båda örterna har liknande smakprofiler och kan man inte få tag på mexikansk oregano kan man använda vanlig, men försök att ha den hemma.
  • Kycklingbuljong
    Det är väldigt vanligt att använda kycklingbuljongpulver istället för eller i komplement till salt i mexikanska köket. Buljongen kommer som pulver och ger såväl sälta som umami. I viss mån kan den ersättas med kuber men det är så mycket lättare att lösa upp samt dosera pulvret. Ha alltid i ditt skafferi!
  • Timjan
    Torkad timjan behöver ingen närmare introduktion i Sverige men är faktiskt väldigt vanlig även i det mexikanska köket.
  • Lagerblad
    Lagerblad är vanligt i många grytor och mixas ofta tillsammans med andra ingredienser i olika marinader.
  • Kryddpeppar
    Kryddpepparn kommer faktiskt från Karibien och delar av Mexiko och är ofta förekommande i olika maträtter. I Mexiko säljs den nästan alltid hel och sällan som pulver, men får du bara tag på pulver är det inget problem.
  • Torkad Epazote
    Epazote är en mexikansk ört med väldigt speciell smak som används i ett flertal rätter. I Mexiko används den ofta torr men det går bra att ersätta med torkad.
  • Vitlökssalt
    Vitlökssalt används i en hel del olika rätter och ger en helt annan smak än färsk vitlök. Det är till exempel vanligt att använda vitlökssalt i Guacamolen.
  • Övriga kryddor: Utöver dessa kryddor används ofta kryddor som är normala i de svenska hemmen såsom svartpeppar (mald samt hela korn), kanelstång och kryddnejlika.

Bönor och ris

Bönor i olika former är ett måste i det mexikanska köket. Bäst och billigast blir det om du kokar dina egna bönor, men det är alltid bra att ha lite färdiga hemma i skafferiet för de dagar man inte hunnit med detta. Du hittar alla tre olika typer av bönor i länkarna i slutet av artikeln.

  • Torkade bönor
    Torkade svarta bönor, kidneybönor eller pintobönor. Se till att ha dina favoriter hemma och gärna lite färdigkokta i kylen, det går att variera användningen enormt mycket. Tänk på att bönorna ska blötläggas minst ett par timmar och gärna över natten innan de kokas så om du har ont om tid, ha några konserver redo!
  • Konserverade kokta mexikanska bönor
    Ett par burkar av dina mexikanska favoritbönor (men inte vita bönor i tomatsås) är alltid bra att ha i skafferiet. De fungerar utmärkt att äta till din mexikanska gryta, använda i din chili (om du tillhör skolan som använder bönor i chilin) eller göra egna refried beans.
  • Konserverade Refried Beans
    När du har väldigt ont om tid och snabbt vill ha refried beans är det bra att ha en burk (eller påse, refried beans kommer ofta i en påse med lång hållbarhetstid) att värma på. Pimpa dem lite extra genom att först steka lite hackad lök och vitlök mjuk i olja innan du lägger i bönorna för att värma upp.
  • Ris
    Ris importerat från Mexiko må vara näst intill omöjligt att hitta i Sverige (även på shopparna nedan) men du kan i princip använda vilket långkornigt ris du önskar, utom möjligtvis jasminris. Det är alltid gott med ett Mexikanskt rött ris till grytan eller varför inte i din burrito?

Frukt och grönt

Vadan detta? Frukt och grönt passar inte i ett skafferi? Jo, vissa av de mexikanska ingredienserna är svåra att få tag på färska i Sverige och då fungerar det ofta att ersätta den färska ingrediensen med en konserverad. Kan ni hitta färska ingredienser är det vanligtvis alltid bättre!

  • Tomatillo
    Tomatillos ser ut som gröna tomater och används faktiskt också, precis som de röda, i många salsor och såser. Men tomatillon och tomaten är inte så närbesläktade som man kan tro. Tomatillon ger en härligt frisk och lite syrlig smak och är faktiskt populärare än sin röda kusin i Mexiko. Läs mer om Tomatillon här!
  • Nopales
    Nopales är ”bladen” från en mexikansk kaktus som är populär som grönsak. Det är svårt att hitta den färsk i Sverige men den finns konserverad och fungerar bra i många olika anrättningar. Läs mer om Nopales här!
  • Poblano-chili
    Poblanochilin är såklart mycket bättre som färsk men kan vara svår att få tag på. I många anrättningar, till exempel Rajas Poblano, kan konserverad fungera bra, precis som i salsa och andra såser.

Såser och övrigt

  • Hot Sauce
    Hot Sauce i olika smaker och stilar är livsnödvändigt i ett mexikanskt skafferi. Använd till exempel Valentina-sås eller Cholula på dina popcorn eller saltade potatischips tillsammans med lite färskpressad lime. Stänk några droppar het habanerosås på din taco, tostada eller ceviche.
  • Chamoy
    Chamoy-sås är kul och spännande att dekorera drinkens glas med. Rulla kanten av glaset i lite chamoy och sedan i socker, salt eller chilipulver, beroende på smak—ett måste för en michelada och gott till en margarita. Såsen är också populär att ringla över färsk mango.
  • Achiote
    Achiote-pasta är en röd tjock pasta gjord av achiote vilket är röda frön från trädet med samma namn. Achiotepastan har också övriga kryddor och ingredienser och används i ett par av Mexikos mest ikoniska rätter! Läs mer om Achiote här!

Mexikanska livsmedel Online!

Det finns flera svenska onlineshoppar där du säkert och tryggt kan handla dina ingredienser till din nästa mexikanska måltid. Här är några, sorterade i bokstavsordning och inte i preferens!

  • Andale.se
  • Extremefood.se
(Visited 2 284 times, 1 visits today)

Henric

Kock och grundare av Mexicankitchen.se. Bosatt i Mexiko och har erfarenhet från att driva restaurang i såväl Indien som Mexiko.

Lämna ett svarAvbryt svar

Receptkategorier

Antojitos — Mexikanska smårätter

Antojitos — Mexikanska smårätter

Basrecept

Basrecept

Bönor & Ris

Bönor & Ris

Botanas — Förrätter & Snacks

Botanas — Förrätter & Snacks

Desserter

Desserter

Dryck

Dryck

Fisk & Skaldjur

Fisk & Skaldjur

Grillat

Grillat

Grytor / Guisado

Grytor / Guisado

Huvudrätter

Huvudrätter

Kött

Kött

Kyckling

Kyckling

Mexikansk frukost & brunch

Mexikansk frukost & brunch

Redaktionellt & Blogg

Redaktionellt & Blogg

Sallader

Sallader

Salsa

Salsa

Soppa

Soppa

Tortillas & Bröd

Tortillas & Bröd

Populära artiklar

  • Vad är tacos?
  • Måsten i ditt mexikanska skafferi
  • Hur gör jag egen Tacosås?
  • Mexikansk mat — en lång historia
  • Antojiotos – Mexikansk gatumat och munsbitar
  • Överblick över Mexikos chilifrukter
  • De mexikanska dryckerna Tequila och Mezcal
  • Majsens vikt i det mexikanska köket
  • Beställa tacos i Mexiko
  • Ny svensk sida om mexikansk mat!

Populära variationer

Fusion

Fusion

Mexikanskt

Mexikanskt

TexMex

TexMex

Spara pengar på mexikanska ingredienser

Genom att använda vår rabattkod mexkitchen25 när du handlar på Andale.se får du 10% rabatt på ordinarie priser på hela sortimentet!

Populära nyckelord

Alkohol Ancho Biff Bistec Bönor Chili Chipotle Chorizo Cocktail Drinkar Dryck Enchilada Fläsk Frukost Grill Grillat Gryta Höstmat Jalapeño Kyckling Majs Molcajete – Recept och inspiration med Mexikos mest ikoniska köksredskap Nötkött Ost Poblano Potatis Quesadillas Refried Beans Räkor Röd salsa Salsa Salsa verde Sommarmat Taco Tacofyllning Tacos Tacosås Tomat Tortillas Tostada Vegetariskt Vintermat Vårmat Ägg Öl

Följ oss på facebook!

mexicankitchen.se

Kryddig #fläskgryta från #Zacatecas med #chili, Kryddig #fläskgryta från #Zacatecas med #chili, råsocker och #mexikansk #choklad. Ett #långkok som rör sig mellan #mole och #adobo – djup, värme och historia i varje tugga.Receptet hittar du via länken i bio!
#mexikanskmat #asado #mexikanskchoklad #långkok #chili #råsocker #ibarra #traditionellmat #matfrånvärlden #matinspiration #recepttips
Snabbt och enkelt, men det här kan vara det godas Snabbt och enkelt, men det här kan vara det godaste du äter i #höst.  Krispig #porkbelly med smak av #mexico tillsammans med en krämig #guacamole på färska #avokado, #lök och #chili. Perfekt som #snack eller som #tacos med #tortillas och #salsa.
Vi gör carnitas de sartén direkt i traktörpannan – fläsket kokas mört, steks krispigt och får smak av bland annat #vitlök och #mjölk !
Receptet hittar du på mexicankitchen.se
Cortadillo de Res Långkok med själ från norra # Cortadillo de Res
Långkok med själ från norra #Mexiko 🇲🇽
Vi rostar #tomat och #chili tills de blir sotiga och rökiga, mortlar kryddor i molcajete och bygger en #mustig #gryta med nötkött, potatis och paprika.
Det här är mat som får ta tid – men du får hela receptet på under en minut.
Vill du laga själv? Receptet finns på https://www.mexicankitchen.se/recipe/cortadillo-de-res-riktig-ranchmat-fran-norra-mexiko/
Så här lagar du en #autentisk #fiskgryta från # Så här lagar du en #autentisk #fiskgryta från #Veracruz – enkel, smakrik och full av karaktär.
#Tomat, #oliver, #kapris #pepperoni – allt finns i ditt snabbköp. En mexikansk klassiker som imponerar utan krångel.
Recept och video på mexicankitchen.se/pescado-a-la-veracruzana
Arroz con tres leches – en mexikansk risdessert Arroz con tres leches – en mexikansk risdessert som sjuds långsamt med lime, kanel och tre sorters mjölk. Resultatet är en krämig, silkeslen klassiker som smakar tradition, värme och vardagslyx. Äts kall eller varm!I denna korta video får du se hur du lagar den från grunden, utan stress eller genvägar – bara riktigt god mat. Receptet finns på mexicankitchen.se – länk i bio!#arrozconleche #tresleches #mexikanskdessert #risdessert #mjölkdessert #comfortfood #recept #risalamalta #dessertmedkanel #limeidessert
Från en kyld #Lermugg (#jarritos) till en 15-lite Från en kyld #Lermugg (#jarritos) till en 15-liters #Bålskål – våra #Cantaritos levererar smak oavsett skala. Med #Tequila, #Lime, #Apelsin och #Grapefrukt får du en fräsch, syrlig och lätt kryddig klassiker som passar både vardag och fest. 🍹🔥
En klassisk #TequilaSunrise med #tequila, #apelsin En klassisk #TequilaSunrise med #tequila, #apelsinjuice och #grenadin är vacker men ofta lite platt.
Vår version –Yucatecan Sunset – byter grenadin mot #hibiskuscordial (lätt recept på mexicankitchen.se) med #kanel och #nejlika.
Mer färg. Mer smak. Mer #Mexiko. 🌅
P.S. Helgen är snart här – beställ din #hibiskus nu!
Vikta #Majstortillas doppade i en #silkeslen #bön Vikta #Majstortillas doppade i en #silkeslen #bönsås med torkade #mexikanska #chilifrukter må inte vinna några skönhetstävlingar, men när det kommer till #traditioner sitter skönheten på insidan. Dessa #Enfrijoladas är såväl #värmande som #mättande och #förföriskt goda! Gör bönorna en dag i förväg så kan du göra rätten till en ny lyxig vardagsklassiker. Växla mellan #kyckling #ost eller vegetariska fyllningar. Vi tipsar om alternativ i vårt #recept som är ute nu! allt om #mexikanskmat på mexicankitchen.se
Från #Mexikos #rancher till det svenska matbordet Från #Mexikos #rancher till det svenska matbordet – utan kompromisser.
#Cortadillo de #Res är som en #mexikansk #kalops: rustik, #tomatbaserad och full av smak.
Gjort på #biff, #potatis, #chili och #lök – allt du redan har hemma.
#Lättlagat, värmande och perfekt när #hösten knackar på. Servera med #bönor eller som tacos i #vetetortillas!
Receptet finns nu på #MexicanKitchen.se#Mexico #NorraMexiko #Matglädje
Vad får du om du tar en vanlig #Margarita och kry Vad får du om du tar en vanlig #Margarita och kryddar upp den en #cordial på #hibiskus, #kanel och kryddnejlika . En fräsch, lätt smakrik och lite florslt syrlig drink för hela året! Cordialen gör du på 15 minuter och den håller veckor i kylen. Skaka på is med #tequila färsk #lime och #triplesc.  Det bästa av allt, öka kryddorna steg för steg fram till #julafton som får tomten att glömma säcken vid ditt #barskåp!#recept och tips på mexicankitchen.se ute nu! #mexican #mexikanskt #drinkar #flordejamaica #cocktail
Huachinango a la #Veracruzana (fiskgryta från Ver Huachinango a la #Veracruzana (fiskgryta från Veracruz) är en klassisk #mexikansk #fiskgryta som förenar #medelhavet smaker med "tropikerna. #Fisk )valfri vit fisk, filé eller hel fisk), #oliver, #kapris, #tomater, paprika #och mild #chili skapar en gryta perfekt när hösten precis börjar smyga runt hörnet. Nytt #recept ute nu!#mexikanskmat #mexikanskt
#camarones al #guajillo är en mild, frisk och fan #camarones al #guajillo är en mild, frisk och fantastiskt god #förrätt eller #botana gjord på färska #räkor #vittvin #vitlök #smör och den torkade milda chilin som du lätt kan få tag på i Sverige idag. Servera som de är eller i #tacos eller på #tostadas. Nytt #recept ute nu!
Sommarens mest #svalkande dryck? Agua de Jamaica, Sommarens mest #svalkande dryck? Agua de Jamaica, eller Hibiscus-vatten med smak av rostad #kanel, skivad #lime och #apelsin och sötad efter din smak? Lika god och uppfriskande serverat enbart på #is som den är på #tequila eller #mezcal. En av de mest populära dryckerna i Mexiko! Vad väntar du på? Gör en stor laddning och förvara koncentratet i kylen idag! Recept ute nu!#freshwater #aguasfrescas #jamaica #mexico #mexiko
#Ost, eld, #chorizo – och ALLA tillbehör #Ques #Ost, eld, #chorizo – och ALLA tillbehör
#QuesoFundido som flamberas med #tequila i #gjuthörnspanna .
#Guacamole, pico, (och eventuellt grillat kött för att göra det till en huvudrätt), #salsa och #tortillas– varje tugga en fullträff.
Följ med till MexicanKitchen.se:s grillplats– reelen är live och ostigheten maxad 🧀🔥 Nytt recept ute nu!
Nytt recept! Krispiga. Krämiga. Rökigt heta – Nytt recept! Krispiga. Krämiga. Rökigt heta – och lite lyxiga Tostadas de Atún fresco!Rå #tonfisk i #ponzumarinad, #chipotlemayo, #avokado, rostad sesam och krispig lök. En fusionrätt som bjuder på både sting och balans – populär på mexikanska restauranger men lika lätt att göra hemma!Inget spis behövs, bara fräscha råvaror och kallt i glaset. Perfekt för varma sommardagar, brunch eller kvällar du vill höja ribban lite.#tostadasdeatun #mexikanskfusion #chipotle #crudo #aguadejamaica #luxelunch #streetfoodlove #ponzu #svalkande #matstyling #mexio #mexikanskmat #seafood #fisk #matfotografi #sommarrecept #lyxhemma #ingenmatlagning #mexico #gulfofmexico
Smält #ost, kryddig #chorizo och #tortilla direkt Smält #ost, kryddig #chorizo och #tortilla direkt från glöden 🔥
#quesofundido är enkelt, festligt och fullt av smak – görs på grillen eller i ugn. Servera med pico de gallo, #guacamole och #tortillas… eller komplettera med grillat kött för en full middag. Receptet finns på MexicanKitchen.se! 🧀#mexikanskmat #grill #smältost #glöd #chorizo #vetetortillas #mexikansk #grillat #matinspo #gjutjärn #matporr #foodphotography #tacofest #middagstips #mexicankitchense
Sedan 1800-talet har cantinor varit hjärtat i mex Sedan 1800-talet har cantinor varit hjärtat i mexikanskt vardagsliv – platser för gemenskap, smaker och berättelser. I vår nya artikel utforskar vi hur dessa rum har förändrats från revolutionära möten till moderna kulturmiljöer i ständig utveckling.
🍽️ Läs mer på www.mexicankitchen.se
📷 Bild från en cantina grundad 1917#cantina #kultur #matkultur #historia #botanas #mexikanskmat #slowtravelmexico #culturamexicana #cantinor #matresor #bar #mat #mexikansk #mexico #mexiko #öl #tequila
#Fresas con #crema, eller jordgubbar med grädde, #Fresas con #crema, eller jordgubbar med grädde, är mexikansk klassiker som serveras såväl i hemmen samt i små gatustånd, men tro inte att det görs utan en #mexikansk twist! Syrlig grädde (some #cremefraiche ) blandas med söt #kondenseradmjölk #kanel och #vanilj och toppas med allt från #mynta till #limezest och ibland även #mariekex
Marinera #jordgubbarna i #teqila och #agavesirap för en vuxen version! Recept ute på vår sajt nu!#mexikanskmat #mexiko #streetfood #gatumat #dessert #efterrätt #sött #midsommarafton
Fresas con Crema 🇲🇽 möter midsommargubbar 🇸🇪
Kanel, vanilj och limezest i len crema, jordgubbar med eller utan tequila – somrig dessertmagi på 5 minuter!
Länk i profilen eller på mexican kitchen.se
🍓🌿🥂#fresasconcrema #jordgubbar #midsommarmat #mexikanskmat #midsommardessert #tequilarecept #svenskmatkultur #latinskmat #jordgubbarochgrädde #dessertinspo #summerdessert #mexikanskt #mexicanfood #mexiko #matinspo #lagaamedkärlek
🌞 Fräscht, krispigt och perfekt #sallad för s 🌞 Fräscht, krispigt och perfekt #sallad för sommaren! 🌿 Mexikansk Salpicón – strimlat kött, lime, avokado och rädisor i en syrlig vinägrett. Svalkande, lätt och full av smak! 😋
✨ Nytt recept ute på sajten – länk i profilen! ✨#MexikanskMat #Salpicón #SommarMat #Grillsäsong #Matglädje #Recept #FoodiesOfInstagram #Sallad #FräschMat #Hälsosamt #Mexiko #Avokado #Lime #Rädisor #Nötkött #Vinägrett #Chil
Follow on Instagram

Nyhetsbrev

Gå med i Mexikanska matklubben för exklusiva recept och erbjudanden.

  • Användarvillkor
  • Integritetspolicy
  • Om oss